Ιδιαίτερα σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, οι οποίοι παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέντευξη ΤύπουΌπως διευκρίνισαν, αυτήν τη χρονική στιγμή δεν μπορούν να μιλήσουν για την πορεία της υγείας του ασθενή, ο οποίος παρουσιάζει κρανιακή πίεση και επί του παρόντος παραμένει σε κώμα. Παράλληλα, οι γιατροί είπαν ότι, όταν έφθασε ο Σουμάχερ στο νοσοκομείο, έφερε ένα μεγάλο τραύμα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού και ότι ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει κατά πόσο η κατάστασή του μπορεί να βελτιωθεί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Γερμανός πρώην πιλότος δεν θα υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση, όπως αρχικά είχαν αναφέρει γερμανικά, κυρίως, ΜΜΕ. Ωστόσο, αίσθηση και προβληματισμό προκάλεσαν οι δηλώσεις του φίλου – ιατρού του Μίκαελ Σουμάχερ, του Γκέραρτντ Σάιλετ, ο οποίος εμφανίστηκε ανήσυχος. Η είδηση αυτή παρατείνει την αγωνία για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ που τραυματίστηκε σοβαρά χθες στην περιοχή Μαριμπέλ των γαλλικών Άλπεων, όταν έκανε σκι και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο χτύπησε με το κεφάλι σε βράχο.

Το χρονικό του ατυχήματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη στις 11.07 π.μ. (τοπική ώρα) και σε ελάχιστα λεπτά (στις 11.15) είχε φθάσει στο σημείο ελικόπτερο για να παραλάβει τον Σουμάχερ και να τον μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Μουτιέ (έφθασε στις 11.53), όπου διαγνώστηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ωστόσο, επειδή διαπιστώθηκε πως η κατάστασή του ήταν πιο σοβαρή, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ (στις 12.45 μ.μ.). Οι γιατροί προχώρησαν σε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα μετέβη ο Γκέραρντ Σάιλεντ, ένας από τους κορυφαίους νευρολόγους του κόσμου και φίλος του 44χρονου. Ο συγκεκριμένος ιατρός θεωρείται ειδικός σε βλάβες του εγκεφάλου αλλά και στις κακώσεις νωτιαίου μυελού, ενώ ήταν αυτός που επέβλεψε την ιατρική περίθαλψη του Σουμάχερ όταν έσπασε το πόδι του στο βρετανικό γκραν πρι, το 1999. Στο πλευρό του κορυφαίου πρώην πιλότου βρίσκονται η γυναίκα του Κορίνα και φυσικά τα δύο του παιδιά, η  Τζίνα – Μαρία και ο Μικ, με τον οποίο μάλιστα ήταν μαζί όταν συνέβη το ατύχημα.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας και ειδικά το προστατευτικό κράνος που φορούσε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ήταν εκείνα που του έσωσαν τη ζωή.

Σε πολλά θέρετρα η χρήση του κράνους θεωρείται υποχρεωτική, καθώς, όπως έχει αποδειχθεί, οι περισσότεροι τραυματισμοί προέρχονται από χτυπήματα στο κεφάλι.

Αυτήν τη στιγμή ο Σουμάχερ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται έχουν αρχίσει να καταφθάνουν από χθες σημαντικές προσωπικότητες από όλους τους χώρους. Επιπλέον, χιλιάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης μέσω Twitter και Facebook.

Στο Twitter μάλιστα έχει φτιαχτεί και λογαριασμός «προσευχηθείτε για τον Σουμάχερ».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης