Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στόχος είναι να σπάσει το φράγμα των 500 χλμ./ώρα. Οι μηχανικοί της Hennessey συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα εξέλιξης του ακριβοθώρητου Venom F5 και όλοι περιμένουμε να δούμε αν η αμερικανική φίρμα θα συντρίψει τα ρεκόρ ταχύτητας που έχει υποσχεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την περίοδο, πραγματοποιούνται οι δοκιμές στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τέξας, αλλά και σε μια πρώην εγκατάσταση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, στο Αρκάνσας.

Οι μηχανικοί τεστάρουν την αεροδυναμική απόδοση του hypercar των 1.843 ίππων, ρυθμίζουν κατάλληλα το σύστημα διεύθυνσης και επιχειρούν να βελτιστοποιήσουν το μηχανικό σύνολο.

Σε αυτή τη φάση των δοκιμών, ο V8 6,6 λίτρων twin turbo κινητήρας λειτουργεί με τη μισή ισχύ, δηλαδή λίγο πάνω από τους 900 ίππους. Ακόμη κι έτσι όμως, στον αεροδιάδρομο μήκους 3,5 χιλιομέτρων ο μηχανικός και δοκιμαστής της Hennessey, John “Heinrocket” Heinricy, αναπτύσσει με ευκολία 321 χλμ./ώρα στην ευθεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Εκρηκτικές» επιταχύνσεις

Το Venom F5 πατάει σταθερά στο οδόστρωμα και η βελόνα του κοντέρ ανεβαίνει με καταιγιστικούς ρυθμούς. Το μοτέρ δεν δείχνει να πιέζεται παρ΄ότι έχει διαθέσιμο μόλις το 50% της δύναμής του. Η τιμή με τους φόρους υπερβαίνει τα 2 εκατ. δολάρια

Στην επόμενη φάση, η αμερικανική μάρκα θα επισκεφθεί διάφορες πίστες προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις σε ανάρτηση και άλλα μηχανικά μέρη.

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, John Hennessey, θέλουν να φτιάξουν ένα από κορυφαία hypercars όλων των εποχών, ένα αυτοκίνητο πολύ υψηλών επιδόσεων που θα ικανοποιήσει πλήρως τους πελάτες.

Θυμίζουμε πως, το Venom F5 θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη πουληθεί. Αποδίδει την απίστευτη ισχύ των 1.843 ίππων στις 8.000 σ.α.λ. και τη ροπή των 1.617 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ.

Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, στις επιταχύνσεις ξεπετάγεται σαν βέλος, ωστόσο, αυτό που ενδιαφέρει τον Hennessey και τους συνεργάτες του είναι να συντρίψει το ρεκόρ ταχύτητας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που θα σπάσει κάθε ρεκόρ ταχύτητας

To SSC Tautara επέστρεψε με τελική 455,28 χλμ./ώρα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης