Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά το Ioniq 5, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο εντυπωσιάζοντας με τη σχεδίασή του και τις προηγμένες τεχνολογίες, η Hyundai έχει στα σκαριά το δεύτερο μοντέλο της σειράς Ioniq. Το 2022 αναμένεται στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται Ioniq 6 και ουσιαστικά αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Prophecy. Ανήκει στα sport sedan και φυσικά είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Αν και δεν επιβεβαιώνεται από την κορεατική μάρκα, η εμπορική του πορεία προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2022.

Αισθητικά ακολουθεί τη φιλοσοφία του concept που βλέπετε στις φωτογραφίες, έχοντας μακρύ μεταξόνιο και μια πολύ ελκυστική σιλουέτα. Θα υπάρχουν διάφορες εκδόσεις, με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και κίνηση στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς.

Η απόδοση στην ισχυρότερη έκδοση λέγεται ότι θα αγγίζει τους 600 ίππους και η αυτονομία θα κυμαίνεται από 650 έως 700 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα έχει τη δυνατότητα φόρτισης με ισχύ 800 volt (DC), επιτρέποντας την αναπλήρωση της ενέργειας των μπαταριών σε ποσοστό 80% σε μόλις 18 λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην παραγωγή το εντυπωσιακό Hyundai Prophesy

Πόσο κοστίζει στη Γερμανία το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5;

H Hyundai έφτιαξε φορτιστές που φορτίζουν σε 18 λεπτά!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης