Του Λουκά Παπαλάμπρου

Περιγράφεται ως το κορυφαίο όχημα για περιπέτεια, ικανό να κινηθεί και στα πιο δύσβατα σημεία, με χαρακτηριστικά που δεν συναντώνται σε κανένα άλλο ελαφρύ επαγγελματικό της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγροτικό της Jeep είναι ένας «πολεμιστής» των δρόμων. Βασίζεται στο Wrangler αλλά έχει διαφορετικό πλαίσιο, είναι μακρύτερο κατά 79 εκατοστά φθάνοντας τα 5.181 χλστ. σε μήκος, το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.480 χλστ., η καρότσα είναι στα 152,4 εκατοστά και το ωφέλιμο φορτίο 726 κιλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόρτες, καπό, φτερά και πλαίσιο παρμπρίζ είναι από αλουμίνιο, η απόσταση από το έδαφος φθάνει έως τα 258 εκατοστά, η γωνία προσέγγισης τις 43,6 μοίρες, η γωνία διαφυγής τις 26 μοίρες και η γωνία ράμπας τις 20,3 μοίρες. Με απλά λόγια, μπορεί να αντιμετωπίσει και να υπερκεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο διάβα του.

Προσφέρεται στις εκδόσεις Sport, Sport S, Overland και Rubicon, διαθέτοντας σταθερή ή αποσπώμενη οροφή και αποσπώμενες πόρτες. Τα συστήματα τετρακίνησης είναι δύο, με τις τρεις πρώτες εκδόσεις να φέρουν το Command Trcak με σχέση μετάδοσης 2.72:1 και η τελευταία το Rock-Trac 4×4 με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης 4LO και ηλεκτρονικές αντιστρεπτικές. Επίσης, δεν λείπει το σύστημα ανίχνευσης εμποδίων και οι κάμερες, βοηθώντας τον οδηγό να κινηθεί με ασφάλεια στα βουνά.

Αρχικά, το Gladiator θα είναι διαθέσιμο με τον V6 3.6 λίτρων κινητήρα βενζίνης των 285 ίππων και 353 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8άρι. Στη συνέχεια, θα προστεθεί στην γκάμα και ο εξακύλινδρος 3.0 diesel με τους 260 ίππους και τα 600 Nm.

Το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από το Wrangler. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιφάνειες της καμπίνας διακρίνονται για την ποιότητα και την αντοχή. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία οθόνη αφής 7 ή 8,4 ιντσών που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ στο ταμπλό επιλέχθηκε η κλασική διάταξη με τα αναλογικά όργανα και τον ψηφιακό πίνακα στη μέση.

Το Gladiator θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τις ΗΠΑ την άνοιξη του 2019. Στην Ευρώπη θα το δούμε προς τα τέλη του επόμενου έτους.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης