Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ώρα του λανσαρίσματος του εντυπωσιακού C_Two πλησιάζει. Η Rimac έβαλε στην παραγωγή έξι ακόμα μονάδες του ηλεκτρικού hypercar, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τις τελικές δοκιμές εξέλιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι παραγωγής και θα βγουν στον δημόσιο δρόμο, προκειμένου οι δοκιμαστές και μηχανικοί να κάνουν τις τελικές ρυθμίσεις σε ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και άλλα βασικά σημεία.

Για να συναρμολογηθεί μία μονάδα του C_Two απαιτούνται περίπου 8 εβδομάδες. Στο εργοστάσιο του Veliko Trgovišće τα πάντα ελέγχονται με ακρίβεια. Σε αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας απαιτείται «χειρουργικός» έλεγχος σε όλους τους τομείς: από το φινίρισμα έως το χρώμα, τα ηλεκτρονικά και το σύνολο ισχύος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ηλεκτροκινητήρες και η μπαταρία κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Rimac. Η γραμμή παραγωγής χωρίζεται σε πέντε ζώνες, με κάθε ομάδα να είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση και τον ποιοτικό έλεγχο.

Μόλις ολοκληρωθούν τα τεστ σε πραγματικές συνθήκες και οι δοκιμαστές δώσουν το «ok», τότε θα ξεκινήσει και η μαζική παραγωγή. Η κροατική εταιρεία έχει προγραμματίσει τα πρώτα αυτοκίνητα των πελατών να είναι έτοιμα στις αρχές του 2021.

Το Rimac C_Two τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.914 ίππων και 2.300 Nm ροπής. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και τα 0-300 σε 11,8΄΄. Όσο για τη βελόνα του κοντέρ, τερματίζει στα 412 χλμ./ώρα.

Όποιος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει και έχει να διαθέσει το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ δυστυχώς ατύχησε. Το αυτοκίνητο είναι ήδη sold out.

 

Σκληρά crash test για το ηλεκτρικό hypercar των 1.914 ίππων

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης