Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πρόκειται για το πιο όμορφο shooting brake που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ένα πολύ υψηλών επιδόσεων και προηγμένων τεχνολογιών αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να κινηθεί σε κάθε έδαφος. Τέσσερις εκδόσεις από 476 έως 761 ίππους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Porsche Taycan Cross Turismo συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός sportcar και ενός station. Εκφράζει την περιπέτεια, στέκεται πιο ψηλά κατά 22 χλστ. σε σχέση με την απλή Taycan και 30 χλστ. αν προστεθεί το πακέτο off-road.

To αμάξωμα είναι ανασχεδιασμένο σε μεγάλο βαθμό, περιλαμβάνοντας νέους προφυλακτήρες, φτερά, μαρσπιέ και τροχούς. Το πίσω τμήμα έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία, με τη γραμμή της οροφής να έχει πιο έντονο τελείωμα.

Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες έχουν αυξηθεί, το πορτμπαγκάζ είναι μεγαλύτερο και στην πίσω πόρτα προσφέρεται προαιρετικά και σχάρα για τη μεταφορά τριών ποδηλατών χωρίς να επηρεάζει τον άνοιγμα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από τετράθυρη Taycan, με τις ψηφιακές οθόνες, τις premium επενδύσεις, τα διακοσμητικά και τα υπέροχα καθίσματα να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό περιβάλλον. Επίσης, υπάρχει και πανοραμική οροφή.

Εκπληκτικές επιδόσεις

Επιδόσεις supercar και ικανότητες crossover

Φυσικά, το αυτοκίνητο είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Η βασική έκδοση τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 476 ίππων με λειτουργία overboost, η 4S φθάνει τους 571 ίππους, η Turbo τους 680 και η Turbo S την εκπληκτική ισχύ των 761 ίππων. Όλες είναι τετρακίνητες, με τις επιδόσεις να συγκρίνονται με αυτές των ταχύτερων supercars.

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5,1 δευτερόλεπτα στη βασική Taycan Cross Turismo και σε 2,9΄΄ στην κορυφαία Turbo S. Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η αυτονομία κυμαίνεται από 388 έως 456 χιλιόμετρα.

Η εμπορική πορεία του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Porsche θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, με τις τιμές να είναι αυξημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες της Taycan.

 

 

Διαθέτει μια νέα λειτουργία "Gravel Mode" για κίνηση σε χώμα και λάσπη

Εντυπωσιακό το αμάξωμα της Taycan Cross Turismo

Η σχάρα για τα ποδήλατα προσφέρεται έξτρα

 

Η Porsche Taycan μετατρέπεται σε έργο τέχνης για καλό σκοπό

Πιάνει τα 200 σε 10,8 δευτερόλεπτα η νέα Porsche 911 GT3

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης