Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της, το οποίο ονομάζεται Solterra, θα λανσαριστεί στις παγκόσμιες αγορές τον επόμενο χρόνο. Το 2022 θα έρθει στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Subaru επέλεξε αυτό το όνομα προς αναγνώριση της μητέρας φύσης. Ενώνει τις λατινικές λέξεις «SOL» και «TERRA», δηλαδή «Ήλιος» και «Γη» αντίστοιχα.

Το ολοκαίνουριο μεσαίο SUV βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης. Βασίζεται στην πλατφόρμα e-Subaru, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Toyota, επιτρέποντας την αποτελεσματική διάθεση διάφορων τύπων EV συνδυάζοντας πολλαπλές μονάδες και εξαρτήματα, όπως το εμπρός, το κεντρικό και το πίσω μέρος ενός οχήματος.

Όπως υποστηρίζει η Subaru, το νέο μοντέλο θα διακρίνεται για την εξαιρετική παθητική ασφάλεια, τις προηγμένες τεχνολογίες, τη δυναμική οδική συμπεριφορά και τις υψηλές δυνατότητες κίνησης σε off-road διαδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Solterra θα αποτελέσει μέρος της οικογένειας των SUV της μάρκας, δηλαδή των XV, Forester, Outback και Ascent, και θα κυκλοφορήσει συγχρόνως σε Ιαπωνία, Κίνα, ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη, στα μέσα του 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλες εκπτώσεις από τη Subaru στα service

Οι άνθρωποι είναι… θεοπάλαβοι!

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης