Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η αμερικανική φίρμα κατασκευής αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων αποκάλυψε την ανασχεδιασμένη καμπίνα του Model S, του EV αυτοκινήτου που άλλαξε τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά πριν από 8 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το premium sport sedan της Tesla ανανεώθηκε αισθητικά, φέρει ένα πιο σύγχρονο και εντυπωσιακό εσωτερικό περιβάλλον, καθώς και βελτιωμένη απόδοση. Εξωτερικά, οι αλλαγές εντοπίζονται στις ζάντες, στη μάσκα και στους προφυλακτήρες.

Ανοίγοντας τις πόρτες, εντύπωση κάνει το φουτουριστικό τιμόνι με το ορθογώνιο σχήμα και το ανοιχτό πάνω τμήμα. Πάνω στο τιμόνι έχουν ενσωματωθεί πολλές από τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως η αυτόνομη οδήγηση, τα φλας και οι υαλοκαθαριστήρες.

Αυτονομία άνω των 830 χιλιομέτρων. Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και στο κέντρο της κονσόλας μια τεράστια οθόνη 17 ιντσών με ανάλυση 2.200×1.300 pixels και εξαιρετική ευκρίνεια. Νέες είναι οι επενδύσεις και τα διακοσμητικά, ενώ η απουσία αεραγωγών από το ταμπλό προφανώς σημαίνει ότι έχει τοποθετηθεί το σύστημα αερισμού HVAC που έκανε πρεμιέρα στο Model 3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω καθίσματα, με τους επιβάτες να έχουν στη διάθεσή τους μια έγχρωμη οθόνη κι ένα μεγάλο υποβραχιόνιο με πολυάριθμες θήκες.

Όσον αφορά στην απόδοση, θα υπάρχουν δύο νέες εκδόσεις (Plaid και Plaid+) με ισχυρότερες μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες. Η κορυφαία εκδοχή του Tesla Model S θα καλύπτει τα 0-100 σε λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα και θα έχει αυτονομία άνω των 830 χιλιομέτρων.

Οθόνη που θυμίζει τηλεόραση με υψηλή ανάλυση.

Οι ίδιες αλλαγές θα εφαρμοστούν και στο Model X. Η παραγωγή του ανανεωμένου sport sedan θα ξεκινήσει σύντομα, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Τα πίσω καθίσματα είναι ανεξάρτητα και πιο αναπαυτικά.

Η γυάλινη πανοραμική οροφή αποκαλύπτει το εσωτερικό του αναβαθμισμένου Model S.
    

Πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Tesla το 2020;

Ήρθαν τα πρώτα Tesla στην Ελλάδα – Πού θα γίνονται το service και η φανοποιία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης