Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα φοβερό αγώνα παρακολουθήσαμε στην πίστα Sepang της Μαλαισίας που ανέδειξε νικητή τον Max O Verstappen δεν είχε ατυχίες και κέρδισε πολύ εύκολα τον αγώνα της Μαλαισίας…Verstappen. Χωρίς πολλά απρόοπτα, με μάχες και προσπεράσεις ο πιλότος της Red Bull έδειξε πως δεν είναι τυχαία από τους καλύτερους του grid στα 20 του χρόνια (μόλις χθες έσβησε τα… κεράκια).

Ο Ολλανδός ξεκίνησε από την 3η θέση, πίεσε τον Hamilton που ξεκίνησε από την πρώτη θέση και στον 5ο γύρο κατάφερε να βρεθεί μπροστά του και να παραμείνει εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Αυτή ήταν και η 2η νίκη στην καριέρα του και όπως έχει αποδείξει έπεται και συνέχεια!

Ο Verstappen προσπερνά τον Hamilton στον 5ο γύρο, περνά στην 1η θέση και σε αυτή παρέμεινε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Δεύτερος ο Hamilton
Πίσω του τερμάτισε ο Lewis Hamilton που οδήγησε σταθερά αλλά όχι σε τέτοιο επίπεδο που να O Vettel προσπάθησε και παραλίγο να ανέβει στο βάθρο…μπορούσε να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Παρ’ όλα αυτά ο Βρετανός πιλότος της Mercedes μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος από τον Vettel που ήταν άτυχος καθώς εκκίνησε από την τελευταία θέση (επειδή άλλαξε κινητήρα).

Ο Γερμανός έδειξε πείσμα, πίεσε, προσπάθησε, προσπέρασε και τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας, να το τονίσουμε και πάλι, από την τελευταία θέση! Λίγο έλειψε να τον δούμε να ανεβαίνει και στο βάθρο των νικητών αλλά η προσπάθεια που έκανε στους τελευταίους γύρους να προσπεράσει τον Ricciardo δεν είχε αποτέλεσμα.

Τρομερή η προσπάθεια του Vettel ο οποίος ξεκίνησε τελευταίος και κατάφερε να τερματίσει 4ος, ενώ θα μπορούσε και 3ος...

Η τυχερή… άτυχη Ferrari
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Daniel Ricciardo που οδήγησε όπως πάντα σταθερά, διατήρησε τη θέση του,
Αν τα μονοθέσια της Ferrari δεν είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα τότε ίσως να είχαν κάνει το 1-2…ακόμα και όταν τον πίεσε ο Vettel και πήρε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα μπορούσε βάσει της εικόνας που είχε.

Στο γκραν πρι της Μαλαισίας η Ferrari μπορεί να στάθηκε τυχερή με την εμφάνιση του Vettel, όμως ήταν και… άτυχη καθώς ο Γερμανός ξεκίνησε τελευταίος ενώ ο Raikkonen ενώ έπρεπε να ξεκινήσει δεύτερος τελικά δεν ξεκίνησε καθόλου καθώς το μονοθέσιό του αντιμετώπισε πρόβλημα!

Καθαρή η εκκίνηση του αγώνα της Μαλαισίας

Απευθείας στην Ιαπωνία
Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Bottas (Mercedes), Perez (Force India), Vandoorne (McLaren), Stroll (Williams), Massa (Williams) και Ocon (Force India).

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί σε μία εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 8 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία.


Για να δείτε την βαθμολογία των ομάδων πατήστε
ΕΔΩ

H βαθμολογία των οδηγών μετά τον αγώνα της Μαλαισίας

Τα τελικά αποτελέσματα του γκραν πρι της Μαλαισίας

Ο Verstappen κατέκτησε την 2η νίκη στην καριέρα του

Η Red Bull τερμάτισε στις θέσεις 1-3

Ο άτυχος Kimi Raikkonen αντθμετωπίζει πρόβλημα (θα εκκινούσε 2ος) λίγο πριν την εκκίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει

Πολλές μάχες αλλά χωρίς απρόοπτα στην Μαλαισία

Καιρό είχαμε να δούμε τόσες μάχες...

Η έκφραση του προσώπου του Kimi Raikkonen μιλά από μόνη της (όχι πως είναι και με το χαμόγελο στα χείλη...)
Η Ferrari του Vettel χτυπημένη μετά το τέλος του αγώνα όταν ήρθε σε επαφή με την Williams του Stroll. Σε ρόλο... ταξιτζή ο Wehrlein!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης