Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πρώτη μέρα δοκιμών εξέλιξης στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν, με τις ομάδες της F1 να κάνουν όσους περισσότερους γύρους μπορούν, προκειμένου να συλλέξουν δεδομένα και να προετοιμαστούν για την έναρξη της φετινής σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτά τα τεστ ο ένας παρατηρεί τον άλλο, τσεκάρει τα μονοθέσια των ανταγωνιστών και προσπαθεί να παρατηρήσει οτιδήποτε πάνω τους. Στις δοκιμές του Μπαχρέιν, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη Mercedes.

Οι πρωταθλητές επεφύλασσαν μια έκπληξη στους ανταγωνιστές τους. Η W12 είχε ένα νέο πάτωμα, το οποίο, όπως παραδέχθηκε ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes-AMG F1, James Allison, έκρυψαν κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του μονοθεσίου στις αρχές του μήνα, προκειμένου να μην πάρουν ιδέες οι άλλες ομάδες και δοκιμάσουν κάτι αντίστοιχο.

Όπως βλέπουμε, πρόκειται για μια περίπλοκη διάταξη στο πάτωμα με κυματοειδή σχεδιασμό στο πλάι. Οι τεχνικοί της γερμανικής ομάδας προφανώς έχουν σκεφτεί κάτι καινοτόμο για να αυξήσουν την κάθετη αεροδυναμική πίεση του μονοθεσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελείως διαφορετικός σχεδιασμός στο πάτωμα με νέα αεροδυναμικά στοιχεία.

Το αν έχει αποτέλεσμα η ιδέα τους θα το δούμε στην πορεία. Πάντως, στην πρώτη περίοδο των δοκιμών, σημείωσαν την πρώτη αστοχία, με το κιβώτιο ταχυτήτων στη W12 του Valtteri Bottas να παραδίδει το πνεύμα.

 

Το νέο μονοθέσιο των Hamilton και Bottas

Οι ώρες των δοκιμών της F1 στο Μπαχρέιν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης