Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στις 5 Δεκεμβρίου του 2021 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το βασίλειο της Αραβικής Χερσονήσου θα φιλοξενήσει Grand Prix της Formula 1. Το μήκος της διαδρομής είναι 6.175 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειδικά διαμορφωμένη πίστα βρίσκεται στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας, με το φως των προβολέων να δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό, όπως ακριβώς συμβαίνει σε Σιγκαπούρη, Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι.

Το GP θα είναι νυχτερινό, με τo Jeddah Street Circuit να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μήκος στο καλεντάρι και το πιο γρήγορο όσον αφορά σε αυτά που πραγματοποιούνται μέσα σε πόλη.

Η διαδρομή των 6.175 μέτρων αποτελείται από 27 στροφές και η μέση ωριαία ταχύτητα που θα αναπτύσσουν τα μονοθέσια σε κάθε γύρο αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα υπάρχουν τρεις ζώνες DRS, προσφέροντας τη δυνατότητα στους οδηγούς για προσπεράσεις και μια μεγάλη ευθεία.

Οι Σαουδάραβες έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά όσον αφορά στην προετοιμασία και ο αγώνας θα είναι ένας από πιο συναρπαστικούς της χρονιάς, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Ross Brawn, o οποίος επιθεώρησε την πίστα πρόσφατα.

 

Αυτό το σκηνικό με προβολείς το βράδυ θα είναι μαγικό.

Οι Σαουδάραβες θέλουν να διοργανώσουν τον κορυφαίο αγώνα.

 

Το τιμόνι της Formula 1 είναι ολόκληρη επιστήμη

Η έκπληξη της Mercedes στους ανταγωνιστές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης