Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα! Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά σήμερα τα «Νέα της Πιάτσας» πιάνουν τα… 100! Εκατό… Δευτέρες σήμερα, εκατό… στήλες που γράφτηκαν με πάρα
Τα πιάσαμε τα 100. Βουρ… για τα 1.000!!!πολύ κόπο, χιλιάδες τηλέφωνα, πολλούς καφέδες, συναντήσεις, κόντρες…        
  
Όσο και να φαντάζει εύκολο, στην πραγματικότητα δεν είναι. Να μαζέψεις την ύλη, να διασταυρώσεις ειδήσεις, να δεις ποιος προσπαθεί να «παίξει παιχνίδι» μέσα από την δουλειά σου. Δύσκολη εξίσωση όπως και δύσκολος ο τρόπος να γράφεις αυτά που γίνονται χωρίς να φοβάσαι!!! Σαφώς και βοηθά η zougla που ΔΕΝ σου υποδεικνύει ποιον θα παίξεις γιατί μπορεί να υπάρχουν συμφέροντα. Γιατί πολύ απλά το συμφέρον του μαγαζιού αλλά και το δικό μου προσωπικά, είναι ο αναγνώστης, που έχει πάψει να μασά κουτόχορτο με όλα αυτά που του πλασάρουν.

Επειδή με έχετε ρωτήσει πριν από εβδομάδες τι σημαίνει το γουρουνάκι, θα προσθέσω ακόμα μία φωτογραφία (από το ίδιο γραφείο). Άρα, σε ελεύθερη μετάφραση το γουρουνάκι σημαίνει: προσέχω για να έχω και τα μολύβια: γράφουμε για να μην ξεχνάμε...

Δύο χρόνια…
Δεν σας το κρύβω πως αρκετές φορές έχω δεχτεί πόλεμο, αλλά είναι τέτοια η απήχηση και τα θετικά μηνύματα κάθε εβδομάδα που λαμβάνω που και να θέλω δεν μπορώ, δεν έχω δικαίωμα, να πουλήσω «Τα Νέα της Πιάτσας»: Η στήλη που έγινε συνήθεια…τους αναγνώστες. Και με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσω να ενημερώνω όλους εσάς του δεκάδες χιλιάδες κάθε εβδομάδα και με θεματολογία που ΔΕΝ θα διαβάσετε πουθενά αλλού γιατί οι περισσότεροι ΔΕΝ μπορούν να την γράψουν. Δεν μπορούν, γιατί μία τέτοια στήλη χρειάζεται τρέξιμο, πολύ δουλειά (δεν αντιγράφουμε δελτία Τύπου) κότσια και… όρεξη να κοντραριστείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ό,τι και να μου πείτε, στο δημοσιογραφικό αυτό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια, θέλω συνοδοιπόρους μόνο όσους αγαπούν την αλήθεια, όσους δεν φοβούνται να αναγνωρίσουν το λάθος τους, αυτούς που λατρεύουν αυτό που κάνουν και έχουν όραμα, όχι να πάνε μόνο οι ίδιοι καλύτερα αλλά και οι γύρω τους…

Δεν θέλω να σας κουράσω γιατί ξέρω πως έχετε αγωνία για τη σημερινή θεματολογία, που ως επετειακή έχει και πολύ πλούσια θεματολογία.

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά το καλοκαίρι ήρθε!!!

Πού θα στείλετε ενημέρωση
Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… χαμπάρι μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 Μία αγαπημένη φωτογραφία και με αγαπημένο αυτοκίνητο που μου θυμίζει πολλά γιατί όπως και να το κάνεις... 'Είσαι έρωτας!'


Υ.Γ. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον… ποιητή της στήλης που στηρίζει και βρίσκεται πάντα δίπλα μου από την αρχή!!!


Υ.Γ.2 Μέσα στην κρίση η zougla είναι η λύση!!! (μου το είπανε σήμερα και μου άρεσε!)
 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 
——————————————————-

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ*

Τα νέα της πιάτσας κατοσταρίζουν
και με χίλια ανηφορίζουν
Όσο οι «μαϊντανοί» και αν «γαυγίζουν»,
οι επαγγελματίες τους αγνοούν,
και να τα διαβάζουν, συνεχίζουν
Η πιάτσα όλη τη Δευτέρα περιμένει,
και τα νέα τα χίλια σε αριθμό να φτάσουνε προσμένει
*από αναγνώστη

 
——————————————————-

QUIZ:

Η αναπαραγωγή δελτίων Τύπου και μάλιστα αυτούσια τι είναι; Δημοσιογραφία ή δημόσιες σχέσεις;

 
——————————————————-

Παρατείνεται όπως δείχνουν τα πράγματα η δικαστική απόφαση έγκρισης εξαγοράς μέρους των μετοχών των εταιρειών Hyundai – KIA από τον όμιλο Βασιλάκη. Τυπική διαδικασία για όσους ξέρουν αλλά… πάει πολλά πράγματα πίσω. Να θυμίσουμε πως όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, το 70% θα πάει στο όμιλο Βασιλάκη και το 30% θα παραμείνει στον Πάνο Δάβαρη.

 
——————————————————-

Την Ελλάδα επισκέφτηκε ένας παλιός γνώριμος και αγαπητός της… πιάτσας, ο Γεράσιμος Δόριζας. Ο «Τζέρι», όπως τον θυμούνται οι περισσότεροι, ήταν προ δεκαετίας ο πρόεδρος στην Fiat Auto Hellas ενώ έχει περάσει από την Holden Αυστραλίας, την Hyundai Europe κ.ά.

Μαζί με τον Γεράσιμο Δόριζα ήπιαμε... καφεδάκι μετά από πολλά χρόνια και συζητήσαμε για πολλά θέματα της αγοράς!

——————————————————- 

Tο νέο κατάστημα της Bentley Athens ανοίγει τις επόμενες ημέρες στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Χαλανδρίου (δίπλα από το κοσμηματοπωλείο Πατσέα). Όπως μαθαίνουμε θα γίνει και ειδική εκδήλωση για δημοσιογράφους ενώ το χώρο θα κοσμεί η επιβλητική Bentayga.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί και πινακίδες...

——————————————————- 

Τη δεύτερη προσωπική έκθεση ζωγραφικής της Ντένη Θεοχαράκη με τίτλο meta-synthesis, θα φιλοξενήσει από τις 11 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου η Γκαλερί Ευριπίδης.

Η Ντένη Θεοχαράκη

 
——————————————————-

Νέα κάθετη μονάδα με πολυτελή αυτοκίνητα ετοιμάζει η εταιρεία Σπανός. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες δεν πρόκειται για νέα αντιπροσωπεία BMW και MINI αλλά για μάρκες που σίγουρα δεν περνούν… απαρατήρητες. Η νέα κάθετη μονάδα θα φτιαχτεί στην λεωφόρο Συγγρού, πολύ κοντά από τις εγκαταστάσεις που ξέρουμε…

Ανοίγουν ακόμα περισσότερο τα... φτερά τους η Μαρία και ο Γιώργος Σπανός. Σύντομα θα ανακοινωθεί τι ετοιμάζουν!

 
——————————————————-

Την Πέμπτη 1΄1 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση δημοσιογράφων στο Τατόι Club προκειμένου να συζητηθεί μαζί με δικηγόρο ο τρόπος που θα πάρει σάρκα και οστά ο Ε.Σ.Α. (Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου). Στη συνάντηση θα προταθούν δημοσιογράφοι προκειμένου μαζί με τους 6 που θα συναντηθούν να είναι τα ιδρυτικά μέλη. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην συσπείρωση επαγγελματιών δημοσιογράφων στο χώρο του αυτοκινήτου και διαχωρισμός από συμφέροντα.

——————————————————-

Την έχει… αρπάξει από το χέρι και την οδηγεί στην κορυφή. Ο λόγος για τον επικεφαλής της Peugeot στην Ελλάδα, Πέτρο Πιπερίδη, ο οποίος τον περασμένο μήνα σε συνεργασία με την ομάδα του έφερε την μάρκα στην 1η θέση με μερίδιο αγοράς το 11.6%. Να σημειώσουμε πως στο σύνολο της περασμένης δεκαετίας (ανά χρονιά) το καλύτερο μερίδιο της Peugeot ήταν 7.6%.

Ο επικεφαλής της Peugeot στην Ελλάδα, Πέτρος Πιπερίδης

 
——————————————————-

Στις 28 Μαΐου και στις 16:00 θα μεταδοθεί το τελευταίο τηλεοπτικό Traction για τη σεζόν 2016-2017.  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα μεταδοθούν συνολικά (τη σεζόν) 25 επεισόδια.

O Κώστας Στεφανής κρατά ψηλά την σημαία

——————————————————-

Ο Νικόλας Μπέρναρντ βρίσκεται ήδη ενάμιση χρόνο στο τιμόνι της Audi στην Ελλάδα και ο διαφορετικός τρόπος που χτίζει τη μάρκα (σε εικόνα και αποτελέσματα) φαίνεται.

Ο επικεφαλής της Audi στην Ελλάδα, Νικόλας Μπέρναρντ

——————————————————-

Καθήκοντα Advertising Communication Coordinator αναλαμβάνει για την εταιρεία Kosmocar η Τζίνα Δέδε μέχρι πρότινος υπεύθυνη διαφήμισης της VW.

 
——————————————————-

Θλάση στο… τένις έπαθε ο εμπορικός διευθυντής της SEAT Χάρης Δάνδουρας και αυτός ήταν ο λόγος που αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του στην Ισπανία, μαζί με τους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται ήδη εκεί για να οδηγήσουν το νέο Ibiza.

Ο εμπορικός διευθυντής της SEAT, Χάρης Δάνδουρας

 
——————————————————-

O Κωνσταντίνος Μέμμος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα Media Relations Manager για Ελλάδα και Κύπρο στη Michelin.

——————————————————-

Η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων στην Land Rover – Jaguar Σοφία Μητράκη στο νέο της.. γραφείο με φόντο το Evoque cabrio!

H Σοφία Μητράκη

 
——————————————————-

Συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει ο Πάνος Σειτανίδης με τα εξαιρετικά video που κάνει για την Formula 1. Όπως πάντα κάτι διαφορετικό. Όχι αντιγραφές!

Ο Πάνος Σειτανίδης

——————————————————-

Οι εκπομπές του Χάρη Θεοφράστου έχουν σταματήσει (για πολύ αστείους λόγους όπως μαθαίνουμε)από την ΕΤ3 και αυτό σίγουρα μας λειπεί ιδιαίτερα. Από την άλλη βέβαια είναι σίγουρο πως ένας δυναμικός Χάρης δεν χάνεται και θα επιστρέψει δυνατά...

Ο Χάρης Θεοφράστου

——————————————————-

Το χρονικό διάστημα 11-19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση», στο Ολυμπιακό ακίνητο της αίθουσας ξιφασκίας στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Την έκθεση διοργανώνουν τρεις εταιρείες και συγκεκριμένα οι, «ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ – BE-BEST – EXPΑ». Την επιστολή που έστειλαν για να ανακοινώσουν οι διοργανωτές την έκθεση συνυπογράφουν οι, Άρης Γαλανόπουλος, Γιάννης Παπαγιαννακόπουλος και Βαγγέλης Χαραλάμπους.

——————————————————-

Εκδήλωση για το ολοκαίνουργιο Velar για μετά το… καλοκαίρι, ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Range Rover.

——————————————————-

Είναι τρομερό που αντί να σου πούνε και ένα ευχαριστώ, σου κάνουν και παράπονα γιατί έβαλες, λέει, φωτογραφία που είχε αναρτηθεί δημόσια στο Facebook και δεν στην είχαν στείλει!!! Και από πότε ρε σεις, ο δημοσιογράφος βάζει αυτά που του στέλνετε λες και είναι υπάλληλός σας; Την επόμενη φορά θα γράψω και ονόματα αν και τέτοιες γελοίες  συμπεριφορές ντροπιάζουν τον κλάδο… ΟΥΣΤ!!!

——————————————————-

Διέκοψε την συνεργασία με τέσσερις εταιρείας στην Θεσσαλονίκη η ΑΝΟΡ Α.Ε.. Για το λόγο αυτό εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. «Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ενεργειών για την ανάπτυξη του Ομίλου Αντωνέλη, η ΑΝΟΡ Α.Ε. ανακοινώνει την συμφωνία για την εκκαθάριση και λύση των συνεργασιών με τις Nissan, Renault, Dacia και Seat στη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε τόσο τις εισαγωγικές εταιρίες όσο και τους πελάτες που μας εμπιστεύθηκαν αυτά τα χρόνια και ευελπιστούμε ότι ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες τους. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ: Το συνεργείο και το after sales θα συνεχίσει να λειτουργεί, με συνέπεια ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΊΕΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ και τα οχήματα να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες, άρτια επισκευασμένα. ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΕΝΤΑ ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ στις συμφωνημένες ημερομηνίες».

 
——————————————————-

Δύο εκδηλώσεις διοργάνωσε η Suzuki στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση (για ενδιαφερόμενους rent a car) στα Χανιά και συγκεκριμένα στην εταιρεία Χαροντάκης Α.Ε. και το Σαββατοκύριακο στο Talos Plaza στο Ηράκλειο με την εταιρεία Βενέρης Εμμ Α.Ε. που αφορούσε τους φίλους της μάρκας αλλά και όσους ήθελαν να γνωρίσουν το νέο Swift. Από την εισαγωγική εταιρεία παρευρέθησαν τέσσερα στελέχη.

——————————————————-

Μία… σούπερ εκδήλωση ετοιμάζει για τον Σεπτέμβριο η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Audi.

——————————————————-

Το χρονικό διάστημα 16-18 Ιουνίου και για 7η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί από την ΦΙΛ.Μ.Π.Α (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) το Patras Motor Show (P.M.S), στον Μώλο της Αγ. Νικολάου.

——————————————————-

Με 20 δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αυστρία παρουσίαση της BMW που αφορούσε τα ηλεκτρικά αλλά και τα Plug in hybrid μοντέλα της φίρμας. Σίγουρα το ρόλο του έπαιξε ο δικός μας Νίκος Ταγκούλης (Επικεφαλής επικοινωνίας του BMW Group Ν/Ε Ευρώπης), που συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες δημοσιογράφους να… γεύονται όλο και περισσότερα κορυφαία μοντέλα της μάρκας.

Δημοσιογραφικό ταξίδι με... σούπερ μοντέλα!

Ο Νίκος Ταγκούλης

 
——————————————————-

Στην Ισπανία έχουν ταξιδέψει οι Έλληνες δημοσιογράφοι για να οδηγήσουν το νέο SEAT Ibiza.

——————————————————-

Στην Γερμανία πραγματοποιείται η παρουσίαση του Skoda Rapid στην οποία βρίσκονται και Έλληνες δημοσιογράφοι.

——————————————————-

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει παρουσίαση του νέου Volvo XC60 στην Βαρκελώνη ενώ στο ταξίδι θα βρίσκονται μαζί με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Νίκο Μαρτίνο και ο πρόεδρος της Volvo Car Hellas Γιάννης Πετούλης…

——————————————————-

Εκδήλωση για τη νέα γενιά καυσίμων διοργανώνει αυτή την εβδομάδα η BP.

——————————————————-

Σεμινάριο σε επαγγελματίες που αφορούσε στους νέους κινητήρες για Citan, Vito και Sprinter διοργάνωσε την προηγούμενη η Mercedes Benz Hellas στις εγκαταστάσεις της στην Κηφισιά.

Είχε... μάθημα τον προηγούμενη εβδομάδα

——————————————————-

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το 1ο Connected Cars Conference. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές των Connected Cars, ενώ αναδείχθηκαν  επίκαιρα θέματα και όλες οι επερχόμενες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον και στην Ελλάδα για τους κλάδους αυτοκινήτων, αυτοκινητοδρόμων, τηλεπικοινωνιών και ασφαλίσεων. 

To πάνελ με τους ομιλητές

 
——————————————————-

Για μία ακόμη χρονιά το τμήμα Οδικής Ασφάλειας της «Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Κούρος» συμμετέχει ενεργά στην «Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (8 – 14 Μαΐου) θα διοργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

——————————————————-

Σε Ιωάννινα (9/5), Κοζάνη (10/5), Ηράκλειο Κρήτης (17/5) και Χανιά (17/5) θα βρεθεί η ομάδα επαγγελματικών οχημάτων της Mercedes Benz Hellas προκειμένου να παρουσιάσει τους… εκπροσώπους της νέας γενιάς λεωφορείων  Tourismo 15 RHD και Setra S 515 HD της σειράς ComfortClass 500, με κινητήρες Euro 6.

——————————————————-

Μήπως τα βραβεία κάνουν… δουλειάΑπορίες από τον διευθυντή του περιοδικού Car & Driver Νίκου Μερτέκη…

——————————————————-

Εκεί στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πρέπει να βλέπουν φαντάσματα. Δεν εξηγείται διαφορετικά…

——————————————————-

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 
Κλασικό φαινόμενο στις συνεντεύξεις Τύπου

Αφορά σε δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης η σπόντα

Δεν μας λες και κανά όνομα;

Καλά που το κατάλαβες...


——————————————————-

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 1-7/5/2017 και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» το περιοδικό Auto Τρίτη πούλησε 3.850 τεύχη.

——————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 18
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.sport24.gr 20
5. www.newsit.gr 24
6. www.sport-fm.gr 29
7. www.car.gr 30
8. www.pronews.gr 36
9. www.newsbomb.gr 44
10. www.skai.gr 52
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 219
2. www.autotriti.gr 275
3. www.gocar.gr 297
4. www.motori.gr 407
5. www.autoblog.gr 580
6. www.drive.gr 686
7. www.4troxoi.gr 803
8. www.autogreeknews.gr 1.066
9. www.caranddriver.gr 1.095
10. www.caroto.gr 1.746
11. www.ix.gr 2.030
12. www.enkinisi.gr 2.117
13. www.carzine.gr 2.389
14. www.motornews.gr 2.505
15. www.gonews.gr 2.777
16. www.carwall.gr 4.671
17. www.epitrohon.gr 5.069
18. www.offroader.gr 5.332
19. www.motorsite.gr 5.960
20. www.4drivers.gr 6.498
21. www.kartnews.gr 8.892
22. www.auto-internet.gr 18.632
23. www.highoctane.gr 18.903
24. www.automoto.com.gr 19.036
25. www.autoliveris.gr 19.566
26. www.trcoff.gr 33.172
27. www.ixauto.gr 39.233
28. www.topspeed.gr 43.645
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 8/5/2017

——————————————————- 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Γελάτε!!! κάνει καλό…

Ο Γιώργος Καραγιωργάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης