Συνεχίστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, που συνεδριάζει στη Λάρνακα η δίκη των δύο Ελλήνων Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τον φόνο εκ προμελέτης πέντε προσώπων στην Αγία Νάπα.

Στη σημερινή δικάσιμο ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος απολογήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου με ανώμοτη δήλωση από το εδώλιο του μάρτυρα, την οποία ανέγνωσε σημειώνοντας πως δεν επιθυμεί να προβεί σε ένορκη μαρτυρία γιατί οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω του δεν του το επιτρέπουν, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαμαλικόπουλος δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του επέβαλαν αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είμαι εγώ που σκότωσα αυτούς τους ανθρώπους. Δεν τους γνώρισα ποτέ μου, δεν με γνώρισαν ποτέ τους και δεν είχα οποιοδήποτε λόγο να πράξω κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ άλλωστε να πράξω κάτι τέτοιο. Σέβομαι την ανθρώπινη ύπαρξη και δεν θα μπορούσα ποτέ να προβώ δια της βίας σε στέρηση αυτής. Μπορώ να πω ότι δεν σέβομαι την περιουσία αυτών που με κλεψιές και λαμογιές πίνουν το αίμα του λαού και για τον λόγο αυτό έχω συλληφθεί στο παρελθόν σε πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Την ανθρώπινη ζωή την σέβομαι όπως απαιτώ και εγώ να σέβονται την δική μου».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αναστάσιου Τσεχιλίδη ζήτησε από το Δικαστήριο ορισμένες ημέρες προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του πελάτη του και έτσι επόμενη δικάσιμος ορίστηκε η ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από 24h.com.cy
Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης