Παρότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει κανονικά τα προγράμματα πλειστηριασμού ακινήτων που συνδέονται με χρέη πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών περιλαμβάνει η λίστα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που βγαίνουν στο σφυρίΕιδικότερα, χθες, στον ειδικό ιστότοπο αναρτήθηκαν συνολικά 37 ακόμη εκτάσεις, κατοικίες, καταστήματα και γραφεία τα οποία εκπλειστηριάζονται σταδιακά τέλη Οκτωβρίου, καθ’όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου.

Η λίστα περιλαμβάνει ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών, όπως ο επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας Μηχανική Πρόδρομος Εμφιετζόγλου του οποίου η κατοικία εβδόμου ορόφου 163 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη βγαίνει στο σφυρί στις 26 Νοεμβρίου με τιμή πρώτης προσφορά 650.000 ευρώ.

Ο κ. Εμφιετζόγλου φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έχοντας επικεντρωθεί στον αγώνα για τη «διάσωση» της Μηχανικής που ήταν, πριν από μερικά μόλις χρόνια, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας. Μάλιστα, στις 11 Νοεμβρίου θα συζητηθούν οι δύο αιτήσεις πτώχευσης κατά της εταιρίας που άσκησαν δύο πιστωτές με στόχο τη διεκδίκηση των οφειλόμενων σε αυτούς ποσά.

Ταυτόχρονα, αγοραστή αναζητά η ΓΓΔΕ για αγροτεμάχιο άνω των 6.000 στρεμμάτων που ανήκει στην εταιρεία Βαλκάν Ακινήτων της οικογένειας Εμφιετζόγλου. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 20.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί συγκαταλέγεται διαμέρισμα 5ου ορόφου στη Θεσσαλονίκη πουφέρεται να ανήκει στον Κωνσταντίνο Ριάβογλου τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας. Όπως και οικόπεδο 238,06 τ.μ. με οικοδομή που ανήκει στην εταιρεία ειδών κομμωτικής και καλλυντικών Nicolas και του οποίου η πρώτη προσφορά τοποθετείται στις 480.000 ευρώ.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βγάζει σε πλειστηριασμό στις 19 Νοεμβρίου ακίνητα στα οποία η εταιρεία Καρούζος 4 Κάππα ΑΕΒΕ- που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε στην ελληνική αγορά ένδυσης και υπόδησης- διαθέτει ποσοστά συνιδιοκτησίας.

Το διαμέρισμα γ’ ορόφου στις οδούς Σεκέρη 8 και Κανάρη στο Κολωνάκι είναι 143,48 τ.μ., βρίσκεται σε οικόπεδο 284,71 τ.μ. και βγαίνει στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς 4.168.000 ευρώ.

Σε πλειστηριασμό βγαίνει ακόμη στις 10 Δεκεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 400.000 ευρώ αγροτεμάχιο έκτασης 2,9 στρεμμάτων στη Θεσσαλονίκη που ανήκει στην Κεραμεία Αλλατίνη.

 Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης