Στα μαύρα έχουν ντυθεί τα Ανώγεια, που ζουν μια διαφορετική Μεγαλοβδομάδα υπό το βάρος του φονικού που έγινε χθες με θύμα τον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του συγγενή του, για τα βοσκοτόπια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άτυχος νεαρός έφερε διαμπερές τραύμα από σφαίρα στο στήθος και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


(Ο 23χρονος Μανώλη Στρατάκης)

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, το ορεινό χωριό βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό, υπό τον φόβο αντεκδίκησης καθώς η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία υπόθεση χρόνων που αφορούσε στα βοσκοτόπια δεδομένου ότι και οι δύο οικογένειες είναι κτηνοτρόφοι. Πολλοί ήταν εκείνοι που για χρόνια προσπαθούσαν να καταλαγιάσουν την αντιπαλότητα που υπήρχε και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει εντάσεις, όχι όμως στο βαθμό του φονικού.

Tοπικός παράγοντας ανέφερε στο neakriti.gr : «Και πριν από δύο χρόνια είχε υπάρξει συμπλοκή και όλοι φοβόμασταν ότι το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί…».

Τα σπίτια, του θύματος και του 54χρονου δράστη είναι το ένα δίπλα στο άλλο: Στο πρώτο έχουν θρήνο για τον χαμό του νεαρού και το δεύτερο είναι άδειο, καθώς όλη η οικογένεια έχει εξαφανιστεί.

Ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί ενώ στις 16:00 όλο το χωριό συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον 23χρονο.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στα Ανώγεια.

Το πρωί της Μ. Δευτέρας έγινε αυτοψία και περισυλλογή στοιχείων από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο νεαρός κτηνοτρόφος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 54χρονου φερόμενου ως δράστη.


(Αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν την περιοχή)


(O Mανώλης με φίλους του)

Πριν από μερικά χρόνια είχε συμβεί και πάλι συμπλοκή των δύο οικογενειών με πυροβολισμούς.

Παρά τις πολύχρονες προσπάθειες φίλων και συγγενών να εξομαλυνθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο οικογενειών, τα πράγματα οξύνθηκαν την Κυριακή σε συνάντηση που είχαν δράστης και θύμα με αποτέλεσμα να «μιλήσουν» τα όπλα.

«Για όλα φταίνε τα όπλα και η έλλειψη υπομονής και διαλόγου»

«Πρόκειται για ένα συμβάν τραγικό που μας πάει χρόνια πίσω ως κοινωνία. Για όλα φταίνε τα όπλα και η έλλειψη υπομονής και διαλόγου μεταξύ ορισμένων ανθρώπων. Το τραγικό είναι ότι πρόκειται για θύμα και δράστη που είναι όχι μόνο συγγενείς, όχι μόνο ξαδέρφια αλλά και γείτονες με τα σπίτια τους να είναι το ένα δίπλα στο άλλο» δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην ηρεμία του χωριού.

Πληροφορίες από: cretapost, ekriti, ΚΡΗΤΗ TV, cretalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης