Επίθεση δέχθηκε στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη στα Εξάρχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του Βύρωνα Πολύδωρα, «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό», Ησαΐας Κωνσταντινίδης.

Ο υποψήφιος μοίραζε προεκλογικά φυλλάδια σε φίλους και γνωστούς με δύο συνεργάτες του, όταν ξαφνικά τον πλησίασε ένας άνδρας καλοντυμένος ο οποίος άρχισε να του επιτίθεται φραστικά και να τον ρωτά: «Γιατί βρίζεις τον Σαμαρά;» και «Γιατί τα χώνεις στον Σαμαρά;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, όταν είδε τον 40χρονο ο οποίος ήταν ευπρεπώς ντυμένος, να γίνεται ακόμη πιο επιθετικός προσπάθησε να αμυνθεί, αλλά εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκαν τρεις ακόμη άνδρες, ένας εκ των οποίων είχε και ρόπαλο και άρχισε να τον χτυπά στον κεφάλι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, δέχθηκε χτυπήματα από πίσω.

Ο κ. Κωνσταντινίδης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση από το επιτελείο του Β. Πολύδωρα, το οποίο όχι μόνο καταδίκασε το γεγονός, αλλά στις 18.00 ο ίδιος προχώρησε στην ακόλουθη σκληρή δήλωση:

«Τραμπούκοι του Σαμαρά (κατά δήλωσή τους), γνήσιοι ροπαλοφόροι χτύπησαν απρόκλητα, ύπουλα, βάναυσα και με δολοφονικές προθέσεις τον άξιο συγγραφέα και δημοσιογράφο Ησαΐα Κωνσταντινίδη. Ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης, επίλεκτος υποψήφιος Ευρωβουλευτής μας, είναι ένα ελεύθερο και αδούλωτο πνεύμα. Απροσκύνητο σε κάθε χούντα περιλαμβανομένης και εκείνης των τραμπούκων του Σαμαρά. Η τρομοκρατία που ασκείται σήμερα με ποικίλους εκβιασμούς, απ’ άκρου σε άκρο της Ελλάδος τώρα και με ραβδούχους, δεν θα περάσει. Θα νόμιζε κανείς ότι ο Σαμαράς θα σεβόταν τουλάχιστον το αξίωμά του, έστω και προσχηματικά. Δεν το μπορεί γιατί δεν το αξίζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης