Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης
 
Στις 10.00 το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών.  Συνολικά θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες, ενώ οι υποψήφιοι είναι πλέον οκτώ, καθώς δεν έγινε αποδεκτή η εγγυητική επιστολή του Φίλιππου Βρυώνη.

Σύμφωνα με διαρροές, οι προσφορές για την πρώτη τηλεοπτική άδεια ανήλθαν ήδη στα 19 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος έφτασε στο κτήριο της ΓΓΕΕ ο εκπρόσωπος του Star Κάρολος Αλκαλάι, ενώ στις 07.30 αφίχθη ο εκπρόσωπος του κ. Καλογρίτσα, ο υιός του, Βλαδίμηρος. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 07.44, έφθασε αυτοπροσώπως με την αντιπροσωπεία του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιπρόσωποι του κ. Καλογρίτσα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Στις 07.50 έφτασε η αντιπροσωπεία του ΣΚΑΪ με επικεφαλής τον κ. Κώστα Κιμπουρόπουλο.

Στις 07.55 αφίχθη ο εκπρόσωπος του ALPHA και διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Δημήτρης Φουρλεμάδης. Ο κ. Φουρλεμάδης σε δηλώσεις του είπε πως δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική, γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές».

Ο Στ. Λιαρέλης

Στις 08.02 αφίχθησαν στο κτήριο της ΓΓΕΕ οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού και Στρατής Λιαρέλης, ενώ στις 08.14 έφτασε η αντιπροσωπεία του σχήματος του κ. Ιβάν Σαββίδη με επικεφαλής τον ίδιο. «Η διαίσθηση είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με άλλον τρόπο. Τους όρους τούς δεχόμαστε και προχωράμε» είπε ο κ. Σαββίδης μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Ο Ιβάν Σαββίδης

Τελευταίοι αφίχθησαν στις 08.28 οι αντιπρόσωποι του Ανεξάρτητου Τηλεοπτικού Παρόχου με επικεφαλής τον κ. Πάνο Κυριακόπουλο.

Οι αφίξεις:

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι ντυμένοι με «εκδρομικό look», καθώς η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολύ και η διανυκτέρευση στα γραφεία της ΓΓΕΕ θεωρείται δεδομένη.

Την ίδια ώρα ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας, καθώς η περιοχή περιμετρικά του κτηρίου της ΓΓΕΕ είναι αποκλεισμένη, ενώ γίνονται και οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Από σήμερα και μέχρι τα ξημερώματα της προσεχούς Πέμπτης έχει απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων περιμετρικά του κτηρίου της ΓΓΕΕ στην Καλλιθέα απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σημειώνεται ότι το επιχειρηματικό σχήμα που θα λάβει την πρώτη άδεια, είναι υποχρεωμένο να παραμείνει εντός του κτιρίου έως ότου ολοκληρωθεί για όλους η διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει καμία διαρροή πληροφόρησης.

Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι εξής 8 υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) (Γ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) (Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Μ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ)
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (Ι. ΣΑΒΒΙΔΗΣ)
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) (Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) (Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) (Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης