Εκτός νυμφώνος έμεινε ο επιχειρηματίας Χ. Καλογρίτσας, ο οποίος αρχικά αναδείχθηκε υπερθεματιστής για μία εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, εν μέσω μηνύσεων καναλιών που δεν πήραν άδεια και καταγγελιών για δάνεια από την Attica Bank.

Με την προθεσμία να εκπνέει το μεσημέρι της Δευτέρας για την καταβολή της πρώτης δόσης, η εταιρεία «Τ.Π.Κ.Η οικογένεια Καλογρίτσα μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ» ζήτησε παράταση 48 ωρών, ώστε να τακτοποιήσει τη βασικότερη εκκρεμότητα για την κατοχή της πανελλαδικής άδειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αίτημα δεν έκανε δεκτό η κυβέρνηση και αναμένονται εξελίξεις, καθότι ο πρώτος επιλαχών της 2ας Σεπτέμβρη ήταν ο Ιβάν Σαββίδης (DIMERA MEDIA) που είχε πλειοδοτήσει περί τα 61,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναφέρεται: Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης, επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με τον όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου, η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς, το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Ανακοίνωση με αιχμές από την οικογένεια Καλογρίτσα

Με ανακοίνωσή του ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας κάνει γνωστούς τους λόγους που τον οδηγούν εκτός της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες:

Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.

Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.

Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.

Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα – έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια – όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.

Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ.ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ

«Ξεσκονίζουν» το πόθεν έσχες Σαββίδη

Ήδη, πάντως, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχου της δήλωσης πόθεν έσχες του πρώτου επιλαχόντα στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών Ιβάν Σαββίδη, ευθύς αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματος του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα να του δοθεί προθεσμία 48 ωρών για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος που είχε προσφέρει.

Στόχος είναι η διαδικασία του ελέγχου να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταβληθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην πρώτη δόση.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα για την κυβέρνηση, καθώς η παρουσία του κ. Σαββίδη στον διαγωνισμό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αγωγές και προσφυγές. Οι υπόλοιποι καναλάρχες αντιδρούν στο ενδεχόμενο να πάρει ο κ. Σαββίδης άδεια, διότι θεωρούν ότι έπαιξε τον ρόλο του «λαγού» στον διαγωνισμό ανεβάζοντας το τίμημα υπερβολικά και πιθανότατα τεχνηέντως.

Ο κ. Σαββίδης έξω από τη ΓΓΔΕ είχε δηλώσει ενώπιον των δημοσιογράφων: «Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά», προσθέτοντας: «Εκπλήρωσα την αποστολή μου», δηλώσεις που είχαν προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων.

Ποιοι πλήρωσαν τη δόση;



Το ποσό των 25.300.000 ευρώ κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας το επιχειρηματικό σχήμα του ομίλου ΑΝΤ1 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ως την πρώτη δόση που του αναλογεί για την κατοχύρωση της τηλεοπτικής άδειας.

ΣΚΑΪ και Μαρινάκης (εταιρεία Alter Ego) έσπευσαν να πληρώσουν από την Παρασκευή.

Kόντρες στη Βουλή με φόντο το ΣτΕ



Οι «μάχες» συνεχίζονται καθημερινά με καταγγελίες για τη φερεγγυότητα του διαγωνισμού από όσους υπερθεματιστές απέτυχαν να αποκτήσουν την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια.

Η κόντρα αποκτά πολιτικό ενδιαφέρον με έντονους διαπληκτισμούς για το θέμα στη Βουλή.

Ήδη η ΝΔ, διά των βουλευτών της που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Παράλληλα, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου -ο οποίος δεν είναι βουλευτής και δεν έχει ασυλία- για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σχετικά με το «πόθεν έσχες» Καλογρίτσα.

Τέλος, στο δικαστικό πεδίο, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφανθούν σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Διαβάστε επίσης:

Καναλάρχες για… 246 εκατ. ευρώ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016, 14:48

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης