Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, με παράλληλη ενημέρωση του κόσμου και συλλογή υπογραφών, προέβη το απόγευμα της Τετάρτης η «Ελληνική Ένωση Φάλουν Ντάφα», με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στη χώρα μας στις 18 και 19 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται:

Εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Κίνας κ. Λι Κετσιάνγκ (Li Keqiang) στις 18 & 19 Ιουνίου στη χώρα μας, θέλουμε να ενημερώσουμε το ελληνικό κοινό για τις συνεχιζόμενες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα για τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, μιας αρχαίας γαλήνιας εξάσκησης για το σώμα και τον νου που συστήθηκε στο κοινό το 1992 και από το 1999 διώκεται βάναυσα και παράνομα από το κινεζικό καθεστώς. Οι αρχές της εξάσκησης είναι η Αλήθεια, η Καλοσύνη και η Ανεκτικότητα, και η εξάσκηση δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.

Οι 2 βασικοί λόγοι της δίωξής της ήταν:

1) Η τεράστια δημοτικότητά της και μάλιστα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. 100 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν Φάλουν Γκονγκ μέχρι το 1999. Ανάμεσά τους 20 εκατομμύρια μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος και πολλοί εξ αυτών αξιωματούχοι.

2) Τα θεαματικά αποτελέσματα της άσκησης που στήριξαν και βοήθησαν την αλλαγή τρόπου σκέψης για μια πιο ηθική ζωή με βάση τις 3 παραπάνω αρχές. Έτσι η ζωή των ανθρώπων άλλαζε προς το καλύτερο και μαζί η κοινωνία. Εκατομμύρια άνθρωποι και ανάμεσά τους πάρα πολλοί αξιωματούχοι με σημαντικές θέσεις σταμάτησαν να λένε ψέματα, να κλέβουν, να δωροδοκούνται και έπαψαν τις ανήθικες πρακτικές.

Όμως, μια εξουσία όπως αυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν θέλει έντιμους ανθρώπους, διότι ο έντιμος δεν ελέγχεται ούτε εκβιάζεται. Μόνο ο διεφθαρμένος ελέγχεται. Ο έντιμος άνθρωπος θα ακολουθήσει τη συνείδησή του. Όμως, όταν αυτό συμβαίνει όχι σε 2-3 ανθρώπους αλλά σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και του κρατικού μηχανισμού, τότε αυτό πρέπει να ελεγχθεί, να περιοριστεί και τελικά να διωχθεί και να εξαλειφθεί με κάθε τρόπο.

Η δίωξη περιλαμβάνει παράνομες κρατήσεις, εγκλεισμό σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, ξυλοδαρμούς, ψυχιατρική κακοποίηση, πλύση εγκεφάλου, ακραία σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια, μέχρι τη δολοφονία. Η πιο ακραία μορφή δίωξης που αποκαλύφθηκε το 2006 είναι η συστηματική καταναγκαστική αφαίρεση οργάνων σε στρατιωτικά νοσοκομεία από ζωντανούς φυλακισμένους συνείδησης και κυρίως από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

Με αφορμή την επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Κίνας, Έλληνες ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ θα πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία την Τετάρτη 18 Ιουνίου, ώρα 18.00, στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της οποίας θα εκτελέσουν τις 5 ασκήσεις της εξάσκησης και θα ενημερώσουν το ελληνικό κοινό με έντυπο υλικό. Επίσης, θα συλλέξουν υπογραφές ενάντια στη βίαιη αφαίρεση οργάνων και στη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. Τέλος, θα ακολουθήσει στον ίδιο τόπο καθιστική σιωπηλή διαμαρτυρία με κεριά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης