Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύεται το 15 μηνών βρέφος που εντοπίστηκε μόνο του μέσα σε διαμέρισμα που καιγόταν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην πλατεία Αττικής από τους πυροσβέστες.

O διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασλαβας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ανέφερε ότι το μωρό είναι διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αιμοδυναμικά ασταθές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη, καθώς έχει εισπνεύσει καπνό επί πολλή ώρα, είπε ο ίδιος και διευκρίνισε πως τα εγκαύματα στο κορμάκι του είναι μικρής έκτασης σε πρόσωπο, χέρια και πόδια, πρώτου βαθμού, και δεν εμπνέουν ανησυχία στους γιατρούς.

«Το κρίσιμο είναι η εισπνοή καπνού που κάνει την κατάσταση της υγείας του ασταθή» είπε ο διοικητής και τόνισε ότι «ώρα με την ώρα» παρακολουθούν την πορεία του οι γιατροί του νοσοκομείου.

Όπως είπε ακόμα, όταν το βρέφος διακομίστηκε στο Παίδων, είχε τις αισθήσεις του, αλλά διασωληνώθηκε κατευθείαν λόγω της κατάστασής του, ενώ τόνισε πως ήταν μαζί του η μητέρα του.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης