Σε μπάζωμα της δεξαμενής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης προχωρά ο Δήμος, με στόχο να μειωθεί το κόστος θέρμανσης του νερού και να συνεχίσει η πισίνα να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Όπως είναι γνωστό, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ξεκίνησε τις διαδικασίες για την προμήθεια και τοποθέτηση ενός διαχωριστικού τοιχίου το οποίο θα τοποθετούταν μέσα στην πισίνα, ώστε να τη χωρίσει στα δύο, με σκοπό να θερμαίνεται η μισή και ως εκ τούτου να μειωθεί δραματικά το κόστος του πετρελαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λύση αυτή ωστόσο πλέον έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, με τη νέα Δημοτική Αρχή και την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Δέσποινα Παρτσαλίδου σε συνεργασία με τις Τεχνικής Υπηρεσίες να προτάσσουν ως καλύτερη επιλογή αυτή του μπαζώματος στο βαθύ τμήμα της δεξαμενής. Πρόταση που βρήκε σύμφωνους τους κολυμβητικούς συλλόγους της Ξάνθης, μιας και οι ίδιοι σίγουρα δεν θέλουν να μπουν ξανά σε περιπέτειες, όπως συνέβη στο παρελθόν, και να θέσουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Η πρόταση μάλιστα των Τεχνικών Υπηρεσιών έγινε γνωστή και επισήμως κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό οι εργασίες θα λάβουν χώρα μετά τα Χριστούγεννα που ούτως ή άλλως η επισκεψιμότητα είναι περιορισμένη με στόχο να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Ικανοποιημένοι οι Σύλλογοι

Από την πλευρά τους οι Κολυμβητικοί Σύλλογοι προς το παρών εκφράζουν την ικανοποίησή τους, καθώς όπως επισημαίνουν επί σειρά ετών δεν αξιοποιήθηκε το βάθος της πισίνας ενώ εκτιμούν πως και μετά τις εργασίες η δεξαμενή θα παραμένει ολυμπιακών διαστάσεων και ως εκ τούτου θα διεξάγονται κανονικά αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα όπως γίνεται γνωστό οι σωληνώσεις εντός της πισίνας παρουσιάζουν φθορές και έχουν σκουριάσει σε ορισμένα τμήματα, με τους κολυμβητές να ελπίζουν πως θα υπάρξει μέριμνα για την αντικατάστασή τους κατά τη διάρκεια των εργασιών που θα υλοποιηθούν εντός του Κολυμβητηρίου.

ΠΗΓΗ: thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης