Πριν από περίπου έναν χρόνο μια νεαρή κοπέλα 18 ετών είδε τα όνειρα της να γίνονται πραγματικότητα καταφέρνοντας να συγκεντρώσει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις περισσότερα από 19000 μόρια και να εισαχθεί στη σχολή Μηχανικών της Αεροπορίας. Σημαντικό επίτευγμα, το οποίο, όπως μαρτυρά και ο βαθμός εισαγωγής, απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλες θυσίες και εκπτώσεις στις υπόλοιπες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Ως εδώ όλα ωραία και καλά. Έναν χρόνο μετά, και ενώ η νεαρή διήγαγε βίο φοιτητικό, ένας εκ των γιατρών της σχολής την ενημέρωσε ότι πάσχει από ένα αυτοάνοσο νόσημα που  «τρέφεται» από το στρες. Ευτυχώς το νόσημα μπορούσε να ρυθμιστεί με τη χορήγηση ενός, ειδικού για τέτοιες περιπτώσεις, χαπιού. Δυστυχώς αποτελούσε λόγο απόταξης από τη σχολή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ λοιπόν είναι το σημείο που στην ιστορία «εισβάλει» η παραλογία. Και αυτό γιατί, ενώ για όλα τα άλλα Σώματα προβλέπεται ότι εάν ένας φοιτητής νοσήσει κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη σχολή τότε μετατίθεται σε υπηρεσία γραφείου, στην αεροπορία δεν υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη. 

Η εν λόγω νομοθετική παράλειψη έχει ως αποτέλεσμα η νεαρή σπουδάστρια να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός, βλέποντας τον τοίχο των προσπαθειών της να καταρρέει άδικα μπροστά στα μάτια της.

Η μητέρα της, μιλώντας στο zougla.gr, ζητά το εύλογο και προφανές. Ότι ισχύει για τους φοιτητές όλων των υπόλοιπων Σωμάτων να ισχύσει και για την κόρη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα εξετάζεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ ενημερώθηκε και το Γραφείο του Πρωθυπουργού μέσω επιστολής που απέστειλε η μητέρα της σπουδάστριας, την οποία εξασφάλισε το zougla.gr και παραθέτει παρακάτω:

Πηγή: Ζοugla NewsRoom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης