Σε δεινή θέση έχει περιέλθει ένας πολίτης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, αν και συνεπής και νομοταγής με τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις επί σειρά ετών, τη στιγμή που χρειάστηκε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση, διαπίστωσε ότι η ασφάλεια του στο ΙΚΑ είχε λήξει για λίγα 24ωρα, με αποτέλεσμα να χρωστάει τις αμοιβές των γιατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κακή οικονομική κατάσταση ο ίδιος, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε βασικές βιοτικές του ανάγκες, πόσο μάλλον να πληρώσει χιλιάδες ευρώ για την εγχείριση της αφαίρεσης της χολής.

Άνεργος για μεγάλο διάστημα, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε εργασία τον Ιούλιο του 2013 και ακολούθως ανανέωσε το βιβλιάριο ασφάλισης του ΙΚΑ, με ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 (ενώ τυπικά, όπως εξηγεί ο ίδιος, θα έπρεπε να έχει ισχύ έως και τις 15 Οκτωβρίου). Εκτάκτως έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο για αφαίρεση χολής και χολοκυστίτιδα και παρέμεινε νοσηλευόμενος από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετικά άτυχος με αυτό που του συνέβη, αφού το βιβλιάριό του έληξε ελάχιστο διάστημα πριν από την επέμβαση, ο ίδιος σχολιάζει απεγνωσμένα ότι «οι γιατροί μου είπαν ότι αν ήμουν άνεργος, μη νόμιμος μετανάστης χωρίς χαρτιά, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα… Μήπως έχω κάνει λάθος που βρήκα δουλειά και είμαι νομοταγής πολίτης, με όλα μου τα ένσημα»;

Η εξιστόρηση του προβλήματός του στη zougla.gr δυστυχώς θα θυμίσει παρόμοιες καταστάσεις σε χιλιάδες συμπολιτών μας…

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης