Προσχώρησε στο στρατόπεδο των διαφωνούντων με τον Αρχιεπίσκοπο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Η «μετάβαση» αυτή σημειώνεται λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εν Δήμω» του TV 100 της Θεσσαλονίκης, ο Άνθιμος, συνεργάτης παλαιόθεν του Μακαριστού Χριστόδουλου, τάχθηκε σαφώς κατά της συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό, εκθέτοντας τον σημερινό προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μίλησε για «αποδοκιμασία του κ. Ιερωνύμου από το πλήρωμα και τους λειτουργούς της Εκκλησίας. «Δεν πρέπει να πέφτει (ο Αρχιεπίσκοπος) στη συνείδηση των πολιτών» επεσήμανε, αφού προηγουμένως αναφέρθηκε σε «συναλλαγή» με τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η αναφορά του Μητροπολίτη Άνθιμου έχει ως εξής:

«Κόστισε πάρα πολύ στον Μακαριώτατο αυτή η κίνηση. Λυπάμαι που εκτέθηκε και αποδοκιμάζεται ο Αρχιεπίσκοπος, για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε με τον κ. πρωθυπουργό. Εγώ λυπούμαι γι’ αυτό, γιατί ανήκουμε στην ίδια γενιά και δεν θέλουμε ένας αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. πρωθυπουργό. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες -άνδρες, γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης