Επιστολή στον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση απέστειλε ένας αναγνώστης της zougla.gr, ο οποίος γεμάτος πικρία προτίνει κάποια μέτρα ώστε να ανακουφιστούν κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί.

Σας παραθέτουμε αυτούσια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριε Υπουργέ

«Αντιλαμβάνομαι ότι κύριο μέλημα σας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ,είναι η ανασύνταξη και η δημιουργία αυτών των υποδομών, πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η ανασυγκρότηση του Κράτους.

Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι προτεραιότητα σας είναι ο γενικότερος επανασχεδιασμός τόσο της εργασιακής πολιτικής όσο και της λογιστικής αναδόμησης των καταληστευμένων ασφαλιστικών ταμείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς πάντα να αντιλαμβάνομαι τους σύνθετους οικονομικούς όρους, κατανοώ ότι αυτοί χρησιμεύουν όχι μόνο για να απεικονίσουν την πραγματική κατάσταση, όχι μόνο για να περιγράψουν τις δυσμενείς υποχρεώσεις μας έναντι των δανειστών, αλλά βεβαίως χρησιμεύουν και για να περιγράψετε τους μελλοντικούς σχεδιασμούς σας.

Όμως κύριε Υπουργέ αν και κατανοώ την εστίαση της προσοχής σας, θα ήθελα να σας μεταφέρω και την απόγνωση αρκετών συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο και ο οποίοι δεν έχουν πλέον το περιθώριο για να αντιλαμβάνονται το μέλλον, καθώς αδυνατούν να διαβιώνουν στο παρόν.

Οι συμπολίτες μας αυτοί, πρώτα θύματα της καταλήστευσης της χώρας μας, ζουν την καθημερινότητα τους με τον τρόμο της έλλειψης στέγης, τροφής και περίθαλψης.

Αυτοί οι συμπολίτες μας κύριε Υπουργέ είναι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, που φορολογούνται, που πληρώνουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία, που πληρώνουν όπως όλοι μας την περιουσία της χώρας μας που κλάπηκε.

Είναι αξιοπρεπείς οικογενειάρχες που με την εργασία τους συντηρούσαν τα παιδιά τους και κατ’ επέκταση διαμόρφωναν το μέλλον της Ελλάδος.

Είναι αξιοπρεπείς νέοι, οι οποίοι στηρίζονταν στις δικές τους δυνάμεις και όχι στην πατρογονική τους περιουσία.

Αυτοί οι άνθρωποι, έμειναν χωρίς δουλειά ή αναγκάστηκαν να υποκύψουν σε εξαθλιωτικές μειώσεις μισθών και τώρα δικαιούνται άμεσες λύσεις, όχι σαν βοήθεια, αλλά σαν ασφαλιστική κάλυψη, καθώς ανελλιπώς πλήρωναν τις εισφορές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Και οι λύσεις είναι απλές κύριε Υπουργέ, απόφαση χρειάζονται μόνο.

Ίσως θα έπρεπε να αναθέσετε, σε κάποιο χαμηλόβαθμο στέλεχος να σας ετοιμάσει σχέδια απλών λύσεων, ένα στέλεχος που θα σκεφτεί απλά, μακριά από οικονομικά μοντέλα, ένα στέλεχος που το χαμηλό του αξιώματος του, θα του επιτρέπει να έχει επικοινωνία με την καθημερινότητα της Ελληνικής κοινωνίας. Σαν παράδειγμα, αναφέρω σε περίληψη, μια ιδέα μου για την οποία έχω ήδη καταρτίσει αναλυτικό σχέδιο, το οποίο είναι στη διάθεση σας, βασιζόμενος στην περιορισμένη πληροφόρηση που υπάρχει στο διαδίκτυο.

Για την προσωρινή διαμονή οικογενειών ή μεμονωμένων ατόμων θα μπορούσε το Σώμα μηχανικού του Ελληνικού Στρατού να διαμορφώσει κατάλληλα άδεια δημόσια κτίρια, εντελώς ανέξοδα, καθώς θα εργαστούν στρατιωτικοί μόνιμοι ή έφεδροι (μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικοδόμοι κλπ) με υλικά από κατασχέσεις του Δημοσίου ή με προσφορές εταιρειών με αντάλλαγμα την διαφήμιση τους.

Θα μπορούσε επίσης ο Ελληνικός Στρατός να αναλάβει και την σίτιση τους, καθώς είναι αμελητέο το επιπρόσθετο κόστος που θα επιβαρυνθεί στην ήδη πολύ μεγάλη ημερήσια παραγωγή φαγητού μέρος του οποίου πετάγεται στα σκουπίδια ή καταλήγει.. ζωοτροφή.

Για τα έξοδα ηλεκτρικού και νερού ,να είστε σίγουρος ότι δεν θα διαμαρτυρηθεί κανένας πολίτης εάν επιβαρυνθούν οι λογαριασμοί με 10 ή είκοσι λεπτά.

Κύριε Υπουργέ, σκεφτείτε ότι μια τέτοια ενέργεια θα απαλλάξει εκατοντάδες Έλληνες από τον τρόμο της έλλειψης στέγης, έλλειψης φαγητού και το κυριότερο έλλειψης αξιοπρέπειας.

Σκεφτείτε ότι με αυτόν τον τρόπο αυτοί οι Έλληνες που τιμωρούνται για την κακοδιαχείριση της χώρας, για την οποία δεν ευθύνονται, θα έχουν ,τονίζω ανέξοδα, την ξεχασμένη ασφάλεια αυτού του Κράτους.

Θα έχουν την υποστήριξη της Ελλάδος, όπως δικαιούνται, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν από τις τρικλοποδιές που τους έβαλαν οι κάκιστοι διαχειριστές της χώρας μας.

Κλείνοντας κύριε Υπουργέ ,θα ήθελα να επισημάνω πάλι την αφορμή για την επιστολή μου.
Υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι πλέον δεν έχουν άλλες δυνάμεις για να αντέξουν τα μακρόπνοα σχέδια σας, καθώς απαιτούνται άμεσες ενέργειες.

Ελπίζω η επιστολή μου να τύχει της προσοχής σας και να αναθέσετε την άμεση εκπόνηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης ή παρόμοιας ιδέας με αποκλειστικό σκοπό όμως, αυτόν της κάλυψης των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση».

Σπύρος Βοστιτσάνος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης