«Αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αναφερόμενος στον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς, ο οποίος επανέρχεται από αύριο Δευτέρα. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, στο Χαλάνδρι, στην Τούμπα-Τριανδρία και στον Εύοσμο.

Ο αστυνομικός της γειτονιάς ήταν μια από τις πρώτες εξαγγελίες του κ. Πανούση όταν ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός και, όπως τονίζεται, αποτελεί τον κορμό του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης και στοχεύει στη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας. Εντάσσεται στην φιλοσοφία της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου, που περιλαμβάνει δράσεις προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, καθώς και προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη στις γειτονιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Βασική προτεραιότητα του αστυνομικού της γειτονιάς είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα, ενημερώνοντάς τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης