Αν και επισήμως τα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποφεύγουν κάθε σχολιασμό εν τούτοις από το δικαστικό ρεπορτάζ έγινε γνωστό πώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει διατάξει έρευνα σε βάθος για τους λόγους που προκάλεσαν την πρωτοφανή καθυστέρηση στην έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση της Εγκληματικής Οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ηγεσία του Υπουργείου κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η καθυστέρηση των 13 μηνών που παρατηρείται για την έκδοση του βουλεύματος πέρα από πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά προκαλεί και ερωτήματα τα οποία απαιτούν απαντήσεις και μάλιστα άμεσα. Ο νόμος είναι σαφής και δεν επιδέχεται ερμηνειών. Η ανακριτική διαδικασία οφείλει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός και να ακολουθήσει η έκδοση αμετάκλητου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών (Νόμος 4022 του 2011). Φυσικά το σύστημα διαθέτει κάποιες ανοχές αλλά όχι καθυστερήσεις της τάξης των 13 μηνών. Πρόκειται για σκανδαλώδη παραβίαση των κανόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης λοιπόν αποφάσισε να ερευνήσει τους πραγματικούς λόγους που ώθησαν (ανάγκασαν;) τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Εγκληματικής Οργάνωση στο ποδόσφαιρο να εξακολουθούν να αποφεύγουν την έκδοση του βουλεύματος. Εκ των πραγμάτων προκύπτει πώς τόσο η εισαγγελική πρόταση όσο και η απλή λογική συμφωνούν στην παραπομπή των υπευθύνων για το τεράστιο σκάνδαλο που κρατεί σε ομηρία όχι μόνον το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και την ίδια την κοινωνία. Πρόκειται για ένα απόστημα το οποίο πυορροεί αλλά παρόλα αυτά οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί αποφεύγουν να το σπάσουν και να παραπέμψουν τους υπεύθυνους όπως ορίζει ο νόμος.

Η έρευνα που διέταξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης σίγουρα θα «βγάλει λαυράκια» κατά την δημοσιογραφική διάλεκτο. Μόνον που τα «λαυράκια» ενδεχομένως να στεναχωρήσουν πολλούς εντός, εκτός και επί τα αυτά της Δικαιοσύνης και όχι μόνον. Οι πάντες γνωρίζουν πως στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται ηχηρά ονόματα της ποδοσφαιρικής κοινότητας, πρόεδροι ΠΑΕ, στελέχη της ΕΠΟ, διαιτητές, παίκτες, παράγοντες και νομικοί. Η «Παράγκα» είναι υπερπολυτελής και χλιδάτη και οι συνδαιτυμόνες σε αυτό το πρωτοφανές πάρτι της παρανομίας είναι αναγνωρίσιμοί έως και διάσημοι.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Οι πρωταγωνιστές σε αυτήν την υπόθεση έχουν ήδη αρχίσει να χάνουν την ψυχραιμία τους και καταφεύγουν σε κινήσεις πανικού. Ο πέλεκυς αργά ή γρήγορα και μάλλον συντομότερα του αναμενομένου θα πέσει και οι επιπτώσεις θα είναι θεαματικές. Για τον λόγο αυτό επικρατεί ο πανικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έναρξη επίσημης έρευνας για τις καθυστερήσεις στην έκδοση βουλεύματος για την υπόθεση Εγκληματική Οργάνωση στο ποδόσφαιρο προϊδεάζει για την συνέχεια. Διότι οι εμπλεκόμενοι στην συστηματική κωλυσιεργία έχουν όνομα και διεύθυνση και οι διατεμνόμενες επαφές μεταξύ των ενόχων και των μηχανισμών είναι πλέον διαφανείς και εντοπίσημες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης