Οργή προκαλεί ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει άνδρα του Λιμενικού να βρίζει έναν άνθρωπο κατά τη διάρκεια διάσωσης στη Λέρο.

Στο βίντεο ο λιμενικός, πάνω σε κάποιο πλωτό, τραβάει με βία τον φερόμενο ως πρόσφυγα, τον βρίζει και μάλιστα τον χτυπάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα social media αναρτήθηκαν εκατοντάδες επικριτικά σχόλια για το οπτικοακουστικό υλικό που ελήφθη πριν αρκετό καιρό από το νησί του Αιγαίου, όταν δεκάδες εξαθλιωμένοι άνθρωποι ναυάγησαν στο Αιγαίο, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια, αναζητώντας τη «Γη της Επαγγελίας».

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έλαβε άμεσα γνώση του συμβάντος καθότι πρωταγωνιστής του επεισοδίου είναι στέλεχος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που φαίνεται ξεκάθαρα να χειροδικεί και να υβρίζει έναν ναυαγό (απομένει να αποδειχθεί εάν ήταν όντως πρόσφυγας ή ο διακινητής).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία το Αρχηγείο ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για το επίμαχο βίντεο, τονίζοντας παράλληλα ότι ενημερώθηκαν αρμοδίως τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας όσο και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και οι οποίοι έδωσαν ήδη σχετικές εντολές για πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση του περιστατικού.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Σάλος για άνδρα του λιμενικού που βρίζει πρόσφυγα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016, 16:49

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης