Στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Μεσολογγίου αναβίωσε τη Δευτέρα το φονικό της Παραβόλας Αγρινίου, όπου τον Φεβρουάριο του 2016 ένας 22χρονος σκότωσε την 44χρονη μητέρα του με κουζινομάχαιρο.

Ο νεαρός τσακωνόταν με τον 18χρονο αδελφό του, όταν η μητέρα τους προσπάθησε να τους χωρίσει. Ήταν τότε που η 44χρονη δέχθηκε τις μαχαιριές από τον μεγάλο της γιο και έπεσε νεκρή στην κουζίνα του σπιτιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά ο 22χρονος τραυμάτισε ελαφρά τον αδελφό του με το μαχαίρι και στη συνέχεια επιτέθηκε στη μητέρα του έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Μετά το έγκλημα ο δράστης έφυγε γρήγορα από το σπίτι και περιπλανιόταν με το φονικό όπλο μέσα στο χωριό, ενώ η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον αναζητούσε.

Την αστυνομία ειδοποίησε ένας φίλος του, ο οποίος τον είδε γεμάτο αίματα. Παρόλο που συνομίλησε μαζί του, δεν μπόρεσε να καταλάβει τι συνέβαινε και έτσι απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του aixmi-news.gr, το δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν υπήρχε δόλος, όπως υποστήριξαν και οι μάρτυρες, οπότε του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 7 μηνών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης ο νεαρός καθόταν με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ γύρω του ήταν πολλοί συγγενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και η κατηγορία μετατράπηκε από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη σπάζοντας τα ισόβια.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο 22χρονος μητροκτόνος στο Αγρίνιο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης