Ρεπορτάζ: Φίλιππος Καραμέτος – Χρήστος Μαζάνης  – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος 

Εξήντα super cars, 2.000 διαρρήξεις, 1.000.000 ευρώ, 150 χρυσές λίρες, εκατοντάδες χρυσαφικά και δεκάδες βίλες είναι μόνο μερικοί αριθμοί που επιβεβαιώνουν τη μαφιόζικη δράση αλλά και το lifestyle των πολυμελών συμμοριών Ρομά που «χτυπούσαν» σε σπίτια επωνύμων και άλλων εύπορων πολιτών στην Αττική, έχοντας ως ορμητήριο τα δυτικά Προάστια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμορίες ήταν οργανωμένες και δρούσαν με μαφιόζικο τρόπο, έχοντας αρχηγούς, υπαρχηγούς και υπο-ομάδες Οι συμμορίες ήταν οργανωμένες και δρούσαν με μαφιόζικο τρόπο, έχοντας αρχηγούς, υπαρχηγούς και υπο-ομάδες.

Με την επιτυχημένη επιχείρησή της, η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε προς το παρόν τέλος στη δράση της συμμορίας που ευθύνεται για περίπου 2.000 κλοπές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Γιάννενα, Έβρο και πολλά άλλα μέρη της χώρας.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία αναζητεί 40 μέλη και έχει συλλάβει 35 άτομα (μεταξύ αυτών και δύο αστυνομικοί), τα οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Στη σπείρα φέρονται να εμπλέκονται ακόμη οκτώ αστυνομικοί (σ.σ.: οι οποίοι ειδοποιούσαν για επικείμενες έρευνες), ενώ διερευνάται ο ρόλος του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα που συνελήφθη επίσης από τις Αρχές. Τις περιπτώσεις των δύο ενστόλων συλληφθέντων θα αναλάβει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτό από την Ευελπίδων

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση διακεκριμένη (με όπλα), ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοκατοχή, παραχάραξη, προμήθεια και κατοχή κάνναβης.

Οι δηλώσεις συνήγορων υπεράσπισης

Σε βάρος τριών αστυνομικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Πηγαινοέρχονται στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Κατά πληροφορίες, σε σπίτια μελών της σπείρας βρέθηκαν γύρω στο 1.000.000 ευρώ, περίπου 150 χρυσές λίρες, πάρα πολλά χρυσαφικά που καταμετρώνται και περίπου 60 πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών Ferrari και Porche.

«Έπαιρναν το ρευστό, έπαιρναν χρυσαφικά. Και βέβαια είχαν στη διάθεσή τους κινητά με ξένους αριθμούς, πακιστανικούς, για να μην εντοπίζονται, μέχρι και κάποια όπλα. Χθες μάλιστα έγιναν κωμικοτραγικές σκηνές: Προσπαθούσαν να κρύψουν από σπίτι σε σπίτι τα διάφορα κλοπιμαία και εκεί τους περίμενε βέβαια η Αστυνομία, στο επόμενο σπίτι. Μέχρι και πίσω από πλακάκια, πίσω από διάφορα μέρη του σπιτιού, είχαν κρύψει κλοπιμαία» περιέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.

Στήλες περιοδικών αφιέρωναν θέματα για τον κ. Αγγλούπα

Συμπλήρωσε ότι έχουν συλληφθεί και οι αρχηγοί της μαφίας, ενώ αναζητείται αυτός που χρηματοδοτούσε πληροφοριοδότες. «Δυστυχώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν και κάποιοι αστυνομικοί μπλεγμένοι μέσα. Συνεχίζεται η έρευνα. Εμείς και η Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστούμε σε κανέναν» ανέφερε στον Alpha 9.89.

Βίντεο-ντοκουμέντο από χτύπημα της συμμορίας

Το zougla.gr εξασφάλισε βίντεο από κατοικία στην Πεντέλη, την οποία έβαλαν «στο μάτι» τα μέλη της σπείρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «χτύπημα» σημειώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου ενόσω απουσίαζε ο ιδιοκτήτης.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες, τρεις δράστες με κασκόλ και καπέλα κατεβαίνουν από ένα αυτοκίνητο, ενώ ο οδηγός-τσιλιαδόρος ανέμενε στο Ι.Χ. μάρκας Seat Leon. Ένας εξ αυτών κατευθύνεται προς την κάμερα ασφαλείας και προσπαθεί να την καταστρέψει.

Όταν δε αντιλαμβάνονται διερχόμενα αυτοκίνητα… κρύβονται και επανέρχονται δριμύτεροι.

Η έρευνα 1.000 αστυνομικών και τα επώνυμα «θύματα»



Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν συστηματική, μελετημένη, με καλή εκτέλεση και κράτησε περίπου έξι μήνες. Χθες, στην τελική φάση, ενεπλάκησαν γύρω στους 1.000 αστυνομικούς.

H εξάρθρωση τις σπείρας ξεκίνησε όταν μπήκε στο «στόχαστρο» ο πληροφοριοδότης της οργάνωσηςH εξάρθρωση τις σπείρας ξεκίνησε όταν μπήκε στο «στόχαστρο» ο πληροφοριοδότης της οργάνωσης, o οποίος ενημέρωνε τους συνεργάτες του στα δυτικά Προάστια της Αττικής.

Η μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής αποκαλύπτει και εμπλοκή δεκάδων αστυνομικών, κυρίως της περιφέρειας. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε ο υπερκοριός αφορούσαν σε επαφές αστυνομικών της περιφέρειας με τους αρχηγούς της οργάνωσης.

Το τελευταίο διάστημα και όσον αφορά στη δραστηριότητα της σπείρας στην Αττική οι δράστες άρχισαν να χτυπούν σπίτια επωνύμων στα βόρεια προάστια, όπως αυτό της γνωστής τραγουδίστριας Άννας Βίσση, της δημοσιογράφου Ηρούς Καριοφύλλη στην Πεντέλη, αλλά και σπίτια γιατρών, επιχειρηματιών και δικηγόρων στους Θρακομακεδόνες και την Εκάλη.

INFO: Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα στα θύματα των συμμοριών να προσέλθουν σε ειδικό χώρο που θα ορίσει η ΕΛ.ΑΣ. ώστε να αναγνωρίσουν τα κλοπιμαία και να τα παραλάβουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης