Φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ με όπλα και πιθανότητα εκρηκτικά, εντοπίστηκε στην ανατολική Κρήτη, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το πλοίο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση πλωτού ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, όπου επέβαιναν άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριων, ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Ιεράπετρας και κατά τη διάρκεια ελέγχου οι λιμενικοί εντόπισαν το παράνομο φορτίο και προχώρησαν σε σύλληψη του πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλιμάκιο ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος Χανίων και Ηρακλείου μετέβη στην Ιεράπετρα προκειμένου να ερευνηθεί ενδελεχώς το περιεχόμενο, η προέλευση και ο τελικός προορισμός του φορτίου και να εξιχνιασθεί η σοβαρή αυτή υπόθεση διακίνησης όπλων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πλοίο θα έδενε σε λιμάνι της Λιβύης. Το απόγευμα ή αργότερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το φορτηγό πλοίο που έχει δεσμευθεί αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο.

Βάσει ανεπίσημων μέχρι στιγμής πληροφοριών και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το παράνομο φορτίο προορίζονταν για τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης