Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας παραπέμπεται να δικαστεί ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και άλλα 26 άτομα, μεταξύ των οποίων δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση αγοραπωλησίας με πλαστούς τίτλους, περισσοτέρων των χιλίων στρεμμάτων δασικής έκτασης, στην περιοχή Αιξωνή της Γλυφάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι δικηγόροι Γιώργος Αβραμόπουλος, Βασίλης Αγιασοφίτης, Κωνσταντίνος Λιδωρίκης, Σπύρος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Πέτρος Σφαλακάτος και Αλέξανδρος Λυκουρέζος, επτά συμβολαιογράφοι, ένας μηχανικός, τρεις επιχειρηματίες και έξι ιδιώτες, κατηγορούνται μεταξύ άλλων για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία και ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά την έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα από τους εφέτες ανακριτές, οι οποίοι εντόπισαν απόφαση της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, με την οποία «άναβε το πράσινο φως» για τη μεταγραφή του ακινήτου, παρά το εισαγγελικό πόρισμα που έκρινε ότι η έκταση θα έπρεπε να περιέλθει στο Δημόσιο.

Πάντως, ως προς το σκέλος της ενδεχόμενης εμπλοκής της πρώην ανακρίτριας, το δικαστικό συμβούλιο, έπαυσε τη δίωξη εις βάρος της λόγω παραγραφής, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες άλλα 9 άτομα που φέρονται αναμεμειγμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Λυκουρέζο και ζήτησε την άποψή του για το θέμα.

Η δήλωση που μας απέστειλε είναι η εξής:

Αγαπητή Ζούγκλα,

Παράκληση να δημοσιεύσεις την παρακάτω δήλωση μου για την ολοκληρωμένη και όχι μονοσήμαντη ενημέρωση του κοινού σου.

Φιλικά, Αλέξανδρος Λυκουρέζος

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ

Το Συμβούλιο Εφετών με το παραπεμπτικό βούλευμά του υπέκυψε στην ομάδα που κατασκεύασε το σε βάρος μου προκλητικά αβάσιμο, άθλιο και νομικά νοσηρό κατηγορητήριο ικανοποιώντας, ελπίζω ακουσίως, με τον τρόπο αυτό τις πολυεπίπεδες σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η ομάδα αυτή εδώ και τόσο καιρό. Δυστυχώς, είχα προβλέψει την εξέλιξη αυτή, καθώς, όταν δυο μήνες πριν από την έκδοση του βουλεύματος, διέρρεαν σχετικές πληροφορίες, είχα στις 13 Νοεμβρίου υποβάλει στο Συμβούλιο Εφετών υπόμνημα στο οποίο μεταξύ άλλων έγραφα: « … τις τελευταίες μέρες γίνομαι δέκτης περιέργων φημών, σύμφωνα με τις οποίες το Συμβούλιο Σας θα οδηγηθεί τελικά στην παραπομπή μου …». Παρόλα αυτά ήλπιζα και ήθελα να πιστεύω στην αμερόληπτη και δικαία κρίση των τριών Δικαστών – Μελών του Συμβουλίου. Διαψεύσθηκα. Και όχι μόνον αυτό. Το υπό την κ. Λούκα Συμβούλιο Εφετών αρνήθηκε το ελάχιστο που είχε νομικό και ηθικό καθήκον έναντι εμού, να δεχθεί το αίτημα μου για αυτοπρόσωπη ενώπιον του Συμβουλίου εμφάνισή μου και την δια ζώσης ανάπτυξη της υπεράσπισης μου, αίτημα που κατά κανόνα γίνεται δεκτό στον οιονδήποτε κατηγορούμενο, ακόμη και σε αυτόν που του αποδίδονται τα ειδεχθέστερα των εγκλημάτων. Προς τί αυτή η δειλία;

Μετά από 47 χρόνια στη μαχομένη δικηγορία  και ενώ ετοιμάζομαι να γιορτάσω τον Απρίλιο του 2010 τα 100 χρόνια λειτουργίας του γραφείου μου (το ξεκίνησε ο παππούς μου Κωνσταντίνος τον Απρίλιο του 1910), διαπιστώνω με θλίψη την ευκολία με την οποία αγνοήθηκαν και κακοποιήθηκαν στοιχειώδεις κανόνες δικαίου και επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος. Το «έγκλημά» μου σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών είναι ότι ως δικηγόρος προέβαλα με δικόγραφα τους ισχυρισμούς των πελατών μου, ενώπιον των Δικαστηρίων, στηριζόμενος αφενός σε συμβόλαια που είχαν συνταχθεί σε προγενέστερο χρόνο και χωρίς την οιανδήποτε δική μου ανάμιξη και αφετέρου σε γνωμοδοτήσεις τριών επιφανών Καθηγητών της Νομικής Σχολής και σε σχετική γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που με συντριπτική πλειοψηφία (35 έναντι 2) είχε υιοθετήσει τους ισχυρισμούς του πελάτη μου. Η κρίση του Συμβουλίου Εφετών καθιστά τον κάθε δικηγόρο εν δυνάμει κατηγορούμενο. Η υπόθεση δεν κλείνει εδώ.

Lykourezos Law Offices

19, Dimokritou st.

106 73 Athens

Greece

Tel.     +30 210 3607913-4

          +30 210 3603943-4

Fax     +30 210 3607983

http://www.lykourezoslawoffices.gr/

Διαβάστε επίσης:

Στο ”σκαμνί” ο Α. Λυκουρέζος για τρία κακουργήματα, 13 Ιουνίου 2008, 17:30

Ο Α. Λυκουρέζος υπόδικος (απάτη και συμμετοχή σε συμμορία) για το δάσος στη Γλυφάδα, 8 Ιουνίου 2008, 10:42

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης