Τελικά ο δικηγόρος κ. Αλέξης Κούγιας δεν είχε περιοριστεί στο παρελθόν στο να πηδάει θεαματικά τα κάγκελα αποφεύγοντας να μπει από την πόρτα που είναι προφανώς πιο εύκολο. Είχε επιδοθεί και σε μία σειρά συνεντεύξεων και δηλώσεων δια των οποίων επιχειρούσε συστηματικά και μεθοδικά να σπιλώσει την φήμη του τότε εχθρού του και σημερινού αφεντικού του. Του γνωστού εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ανατρέξαμε λοιπόν στα αρχεία και καταφέραμε να βρούμε δύο κείμενα που καταδεικνύουν την συνέπεια, την διαχρονική συνέπεια, του γνωστού ποινικολόγου. Ήταν τότε που ο κ. Κούγιας χαρακτήριζε τον εφοπλιστή ως ηγέτη εγκληματικής οργάνωσης και κατόπιν ως «χούντα». Όχι λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του κ. Μαρινάκη στις οποίες ο κ. Κούγιας δεν δίνει σημασία, αλλά ως προς το καθεστώς που επέβαλε στην ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας θυμίζουμε λοιπόν τα κείμενα αυτά:

Νέα κατάθεση Κούγια αποκάλυψε η «Δίκη»: «Ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης ο Μαρινάκης»

«Ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου» χαρακτηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ένορκη μαρτυρική κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, όπως αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ». Η κατάθεση δόθηκε στον εισαγγελέα Αθηνών Χάρη Λακαφώση στις 4 Απριλίου 2014, δηλαδή πέντε μήνες πριν το πόρισμα Κορέα με τις 16 κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κούγιας που την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε και στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, αναφέρθηκε για τις πλαστές ενημερότητες, αλλά μίλησε και για τους τρεις υπαλλήλους που κατά τη γνώμη του ελέγχουν την ΕΠΟ. «Τον εκάστοτε πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον επιλέγουν οι Υφαντής, Παπανικολάου και Κουρίδης. Μαζί με τους Σταθόπουλο, Προύντζο και τώρα πλέον τον Παπακωνσταντίνου και μια σειρά παλιών προέδρων ΕΠΣ ελέγχουν απόλυτα την ΕΠΟ. Αυτή η ομάδα αναζητεί τον καταλληλότερο ισχυρό ιδιοκτήτη των κορυφαίων ΠΑΕ στην Ελλάδα.. Επί σειρά ετών αυτός ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως απεδείχθη από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσίευσε ο Τριανταφυλλόπουλος το 2002. Ο Κόκκαλης δεν είχε διαστάσει να αναγορεύσει σε άμεσο συνεργάτη του τον κατά την κρίση μου εμπνευστή της εγκληματικής οργάνωσης του 2002 Θωμά Μητρόπουλο που τώρα κατά την κρίση μου έχει ως ηγέτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γεγονός που έχει αποδειχθεί από τις νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία απεκαλύφθη από την έρευνα που διεξήγαγε κατ΄εντολήν της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κ.Ράϊκου, η κ.Πόπη Παπανδρέου», τονίζει στην κατάθεσή του της 4ης Απριλίου 2014 ο γνωστός ποινικολόγος.


Κούγιας στη «Δίκη» στον Σκάι: «Χούντα Μαρινάκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Aλέξης Κούγιας πήγε καθυστερημένος στο στούντιο του ΣΚΑΪ και όπως υποστήριξε, αυτό συνέβη γιατί μετέβη εκεί συνοδεία περιπολικού. Αναφέρθηκε στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, επανέλαβε διαλόγους από τις κασέτες, αλλά δεν ονομάτισε τους δύο Εισαγγελείς που βάζουν εμπόδια στην έρευνα. Θα το κάνει, όπως είπε, στην επόμενη εκπομπή…

Αρχικά έγινε αναφορά στο εξώδικο που απέστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ, τους Γιάννη Αλαφούζο, Κυριάκο Θωμαΐδη και κοινοποίησε στον Αλέξη Κούγια μέσω του οποίου ζητήθηκε να μην γίνει αναφορά του ονόματός του. Ακολούθως ο Κούγιας έκανε έναν απολογισμό της έως τώρα πορείας του και άρχισε να μιλά για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Από τότε που ο κύριος Μαρινάκης πήρε τις μετοχές του Ολυμπιακού από τον Σωκράτη Κόκκαλη υπάρχει χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Από τότε που ο κύριος Μαρινάκης πήρε τις μετοχές του Ολυμπιακού από τον Σωκράτη Κόκκαλη υπάρχει χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το 1/10 των οπαδών πανηγυρίζει και είναι αυτό που δεν έχει τη λεβεντιά των πραγματικών ολυμπιακών και τα 9/10 δυστυχούν. Είμαι 61 ετών και έχω πάρει μέρος σε 19.500 δίκες.

Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Μαρινάκη, παρότι ήμουν δικηγόρος της οικογένειας Πατέρα και του αδερφικού του φίλου, Νικόλα Πατέρα. Είχα να τον συναντήσω πάνω από 20 χρόνια. Ακόμα και όταν η Παναχαϊκή υφίστατο αυτές τις ταλαιπωρείες από τον Γιώργο Τσακογιάννη την περίοδο 2008-09 δεν χτύπησα πόρτες. Τότε έκανε κουμάντο ο Πατέρας.

Από το 2009 και μετά κάνει κουμάντο ο Μαρινάκης. Αν υπάρχει κυβέρνηση και αν θέλει να τιμήσει τα παντελόνια του ο Ιωαννίδης, ο Σαρρής, ο οποιοσδήποτε από τους αθλητικούς εισαγγελείς να τιμήσει τον όρκο του, να αξιοποιήσει αυτά που θα πω… Αν δεν αγωνιστούμε όλοι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες. Εγώ ο Βελλής, ο Κωστούλας, ο Παπουτσάκης, ο Πανόπουλος, ο Αρβανιτίδης κι άλλοι δεν θα αλλάξει τίποτα.

Στη Super League τουλάχιστον 10 ομάδες που δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές παίζουν με παίκτες που δεν θα έπαιζαν, ούτε στους Νέους της Παναχαϊκης. Μας τους έδιναν και δεν τους πέρναμε.

Άκουσα πρώτη φορά τον κύριο Μαρινάκη να μιλάει ήταν μετά το Άρης – Παναθηναϊκός τον Σεπτέμβριο του 2010. Είπε ότι ο Δαλούκας είναι εχθρός της Ελλάδας… Δεν μπορούσα να καταλάβω. Είχα την απορία ως τη μέρα που μου έστειλαν το cd με τις δύο συνομιλίες του Αχιλλέα Μπέου. Επιστρέφω, λοιπόν, τους χαρακτηρισμούς και θα αποδείξω ποιοι πρέπει να πάνε φυλακή.

Υπάρχει ο Ολυμπιακός και οι εξής ομάδες που έχουν ξαφνικά αναγάγει τους παλιούς υπαλλήλους του Ολυμπιακού ως προπονητές τους χωρίς αυτοί να έχουν προπονήσει ούτε ερασιτεχνικό σωματείο.

Προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα λέγεται Χριστόπουλος. Τον είχατε ξανακούσει ποτέ; Ήταν προπονητής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Προπονητής της Βέροιας είναι ο κύριος Καρύδας. Ήταν ο γυμναστής του Ολυμπιακού. Λύνει και δένει στον Πλατανιά ο Ξινταβελώνης, που ήταν επίσης στον Ολυμπιακό. Προπονητής στον Πανιώνιο έγινε ξαφνικά ως…νέος Μουρίνιο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου σε μια νύχτα μεταγράφονται στον Ολυμπιακό, είτε λέγονται Σιόβας, Μανιάτης, Κολοβός, Σάμαρης. Προπονητής στην Κέρκυρα χωρίς προηγουμένως να έχει εργαστεί αλλλού ο Μάντζιος, που ήταν πριν στον Πανιώνιο.

Ο Σαλονίκης μου είπε να ακυρώσω τη συνέντευξη Τύπου και πάμε να βρούμε τον Μαρινάκη για να τελειώσουν οι ταλαιπωρίες μου. Δεν το δέχτηκα.

Στη Super League τουλάχιστον 10 ομάδες που δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές παίζουν με παίκτες που δεν θα έπαιζαν, ούτε στους Νέους της Παναχαϊκης. Μας τους έδιναν και δεν τους πέρναμε».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην επίμαχη κασέτα που φέρεται να μιλάει ο Μαρινάκης με τον Μπέο για το ματς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι πριν το παιχνίδι Άρης – Παναθηναϊκός. Και συνέχισε αναφερόμενος σε συνομιλία μετά το Μακάμπι – Ολυμπιακός:

«Του λέω αντί να μπει ο Κάκος εκεί πάνω βάλε τον Δαλούκα, που θα παίξει 52-48 Αρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Αρη. Τον παίρνω και του λέω, θα βοηθήσεις; Μην κάνεις έγκλημα; Μπορείς;

– Ο,τι μου πεις…

Όταν μου έδωσαν τις κασέτες τις πήγα στον αθλητικό Εισαγγελέα Κορέα. Αντί να ασκήσουν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Μπέο, ασκούν για πλημμέλημα. Αυτό είναι κακούργημα».

Η συνάντηση με Σαλονίκη

Μπέος: «Ο κύριος είναι μυθομανής. Ένας χασισοπότης πρώην πρωθυπουργός με πέντε ανεπάγγελτους πρώην βουλευτές κι έναν δικηγόρο – μαϊμού που γελάει δημιούργησαν αυτά τα αίσχη».

«Στις 9 Μαρτίου προγραμμάτισα συνέντευξη Τύπου. Μία ημέρα πριν με πήρε ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σαλονίκης και στενός συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη για να συναντηθούμε. Το κάναμε και φρόντισα να παρακολουθούν από μακριά δύο πρόσωπα.

Μου λέει: “Θέλω να ματαιώσεις τη συνέντευξη”. Του λέω δεν αφορά εσένα. Θέλω να αποδείξω πως στήνανε ο Τσακογιάννης κι ο Μπέος την Παναχαϊκή. Μου λέει: «Θα πάμε να βρούμε τον Μαρινάκη και τελείωσαν οι ταλαιπωρίες σου», και του απάντησα: «Ραγιάς δεν υπήρξα ποτέ. Και στη διαδρομή μου, του σκουπιδιού έχω δυνατότητα να ξέρω πότε να λέω ναι και πότε όχι. Και δεν δέχτηκα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης