Αλλάζει, από αύριο και για χρονικό διάστημα 18 μηνών, ο κυκλοφοριακός χάρτης της πόλης του Ηρακλείου, καθώς ξεκινά η κυρίως φάση του έργου «Διαμόρφωση Άξονα στις Λεωφόρους Δικαιοσύνης – Ίδης – Καλοκαιρινού». Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, «πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει ποτέ στο Ηράκλειο, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 18 μήνες».

Ήδη, πριν από την περίοδο των εορτών, είχαν αρχίσει εργασίες στην οδό Ψαρομηλίγκων, και από αύριο αρχίζουν και στην οδό Ίδης, στην οποία δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων για όσο διάστημα διαρκέσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την Δευτέρα, έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως και τα δυο νέα δρομολόγια mini-bus που θα προσφέρουν δωρεάν έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης σε όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης.

«Το έργο που ξεκίνησε ουσιαστικά λίγο πριν τις γιορτές και τώρα μπαίνει στην κυρίως φάση του, είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει ποτέ στο Ηράκλειο. Όταν ολοκληρωθεί, ευελπιστούμε ότι η πόλη μας θα αποκτήσει ένα ιστορικό κέντρο σύγχρονο, φιλικό προς τους πεζούς, ελκυστικό για κατοίκους και επισκέπτες, που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και ταυτόχρονα θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και την τοπική επιχειρηματικότητα. Ένα ιστορικό κέντρο αντάξιό της», αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης