Ένα βήμα πριν το θάνατο βρέθηκε ένα μικρόσωμο κουταβάκι στην Κομοτηνή, όταν έπεσε σε πηγάδι 7 περίπου μέτρων, επί της οδού Μαραθώνος. 

Αμέσως, μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό, η Φιλοζωική Κομοτηνής κινητοποιήθηκε για τον απεγκλωβισμό του, ωστόσο αυτό δεν κατέστη αρχικά εφικτό, μιας και το χώμα περιμετρικά του πηγαδιού υποχωρούσε, με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να απειλείται να θαφτεί ζωντανό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμβάν καταγγέλθηκε στις Αρχές, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για τη διάσωση του ζώου, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα εκσκαφικό μηχάνημα, άνδρες της ΕΜΑΚ, μέλη της Φιλοζωική και πολίτες της περιοχής, καθώς και ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης. 

Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες, μέχρι να καταστεί εφικτό, κυρίως χάρη τη συνδρομή του εκσκαφικού οχήματος αλλά και των «χειρουργικών» κινήσεων των διασωστών, να απεγκλωβιστεί το κουταβάκι ζωντανό και χωρίς να τραυματιστεί.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν. Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη και ευχαριστούμε που δεν αδιαφόρησαν και έκαναν τα πάντα για την ασφάλεια της μικρής» αναφέρει από την πλευρά της η Φιλοζωική Κομοτηνής, ενώ, όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά την περιπέτειά του, το μικρό κουταβάκι «βαπτίστηκε» Πηγαδούλα και υιοθετήθηκε από πολίτη που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες του κουτάβι βρέθηκε μέσα στο πηγάδι, ωστόσο το σίγουρο είναι πως η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη τόσο στο ίδιο όσο και στους πολίτες, αλλά και τις Αρχές που συμμετείχαν στη διάσωση.

Πηγή: thrakitoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης