Αρκετά είναι τα περιστατικά όπου ψαράδες έχουν πιάσει καρχαρίες αλλά και καρχαριοειδή στις ελληνικές θάλασσες τον τελευταίο χρόνο. Με αφορμή την πρόσφατη ψαριά στην Τήνο, σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες αλλά και βίντεο από διάφορα ήδη καρχαριών που έχουν πέσει στα δίχτυα ψαράδων.

17 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκάφος «Συμεών Ρ», ψάρευε έξω από το λιμάνι της Κυλλήνης όταν τη στιγμή που «σήκωνε» τα δίχτυα του είδε ένα καρχαριοειδές το οποίο έφτανε τα 2,7 μέτρα.Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου δεν είναι η πρώτη φορά που αλιείς της Κυλλήνης καταφέρνουν να βγάλουν μια τόσο μεγάλη «ψαριά», αλλά από την άλλη δεν είναι ούτε και συνηθισμένο αλλά ούτε και εύκολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

4 Ιουλίου 2013

Ένας μικρός λευκός καρχαρίας πιάστηκε στα παραγάδια του ψαρά Μάκη Στεφανάτου ανοικτά της Αντισάμου και της παραλίας Κουτσουπιάς στην Κεφαλλονιά. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του συγκεκριμένου καρχαρία  η διπλή σειρά δοντιών και η φορά τους προς τα μέσα.


 

Ιούλιος 2013

Καρχαρίας πιάστηκε από ψαρά στη Γλυφάδα. Όπως δήλωσε ο ψαράς δεν είναι ο πρώτος καρχαρίας που έχει πιαστεί στα νερά της Γλυφάδας. Ο καρχαρίας ονομάζεται αλεπόσκυλος και συναντάται κυρίως νότια της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ο μεγάλος άνω λοβός του ουραίου πτερυγίου που το χρησιμοποιεί για να «χτυπά» τα συμπαγή κοπάδια των ψαριών.

31 Μαρτίου 2013

Καρχαρία είχε η ψαριά στο αλιευτικό του Μαρίτσα στη Καμαριώτισσα Σαμοθράκης.Ο καρχαρίας ζύγιζε πάνω από 100 κιλά. Ο ψαράς με τους συνεργάτες του τον τεμάχισαν για να διατεθεί στην αγορά της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης.


 


27 Mαρτίου 2014

Καρχαριοειδές 4 μέτρων και 250 κιλών πιάστηκε σε δίχτυα ψαράδων στη Σάμη Κεφαλλονιάς και συγκεκριμένα στο στενό μεταξύ Ιθάκης και Σάμης.Ανήκε στη κατηγορία των καρχαριοειδών και το είδος αυτό πιάστηκε  για πρώτη φορά στα νερά της περιοχής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης στη στεριά ήρθε ρυμουλκούμενο προκειμένου να σηκώσει το καρχαριοειδές( λόγω βάρους ) ενώ τα δίχτυα είχαν γίνει ένα «κουβάρι».




 
 7 Μαΐου 2014

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ψαράς από την Εύβοια, όταν αλίευσε ένα καρχαριοειδές μήκους δύο μέτρων.

Όταν ο Σωτήρης Γεωργίου επιχείρησε να σηκώσει τα δίχτυα του, κόντεψε να πέσει στη θάλασσα του Ευβοϊκού κόλπου, αφού ήταν τόσο βαριά, που με δυσκολία τα τράβηξε μέσα στη βάρκα του. Ο ίδιος δεν φανταζόταν ποτέ ότι λίγο αργότερα η ψαριά του θα γινόταν θέμα συζήτησης στην περιοχή όπου διαμένει και θα έκανε τον γύρο των social media. 

26 Μαΐου 2014

Έναν καρχαρία κατάφερε να πιάσει ανοιχτά του λιμανιού της Τήνου, τοπικός ψαράς. Τον καρχαρία έπιασε ο κ. Γιώργος Γαλανάκης, ενώ στη συνέχεια βγάζοντάς τον στο λιμάνι τον «καθάρισε».Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το είδος του καρχαρία, πάντως από τις φωτογραφίες φαίνεται αρκετά μεγάλος σε μήκος.

Συνεχίζεται…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης