«Πόλεμος» μεταξύ κράτους και εκκλησίας ξέσπασε με αφορμή το ζήτημα με την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία της χώρας. Όλα ξεκίνησαν όταν η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, προανήγγειλε «εύκολη» απαλλαγή για το συγκεκριμένο μάθημα, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη αντίδραση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σήμερα, από το Σιδηρόκαστρο Σερρών όπου βρέθηκε προσκεκλημένος του εκεί μητροπολίτη κ.Μακαρίου, δήλωσε σχετικά: «Δεν είναι του υπουργείου. Κάποια κυρία που έχει ορισμένες ιδέες της ήρθε στο μυαλό…», ενώ αμέσως μετά συμπλήρωσε ότι αρμόδιο για αυτό το θέμα είναι το Σύνταγμα. «Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι το Σύνταγμα αναφέρει πως η Παιδεία πρέπει να είναι εθνική, ελληνοχριστιανική. «Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά, θα τα αλλάξει το Σϋνταγμα. Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν παπάδες, αρχιερείς, θρησκευτικά, όλο αυτό τον πολιτισμό, τότε το κουβεντιάζουμε πάλι», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τρίτη είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον νέο υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης