Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με νέα αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, εξαπέλυσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου και η ΝΔ.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε άρθρο «φίλων και συντρόφων του Δ. Κουφοντίνα» το οποίο δημοσιεύτηκε στην «Αυγή», όπου ζητούνταν η αποφυλάκιση του Σ. Ξηρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χθες, το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, όχι μόνο υιοθετούσε το αίτημα των “φίλων” του φυλακισμένου, αλλά και εξαπέλυε επίθεση στο κράτος, υποστηρίζοντας ότι η παραμονή του Σ. Ξηρού στη φυλακή συνιστά “απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση”, καθώς και “δείγμα εκδικητικότητας του κράτους, σε έναν κρατούμενο ειδικής φύσης”» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ζητήσει χθες να αντιμετωπιστεί «με τον δέοντα ανθρωπισμό» από τη Δικαιοσύνη η νέα αίτηση διακοπής έκτισης ποινής του Σ. Ξηρού, κάνοντας λόγο για ανάδειξη της «ξεχωριστής περίπτωσης του συγκεκριμένου καταδίκου».

«Έντεκα και πλέον χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια, όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπενθυμίζεται από το Τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για αναστολή ή διακοπή της ποινής του απορρίφθηκαν, ωστόσο το ελληνικό κράτος, καταδικάστηκε για τη μεταχείριση του Σ. Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) τον Σεπτέμβριο του 2010.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης