Σε συναγερμό έχουν τεθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα Χανιά, καθώς ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών, ενταγμένος στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, μπήκε λίγο μετά τις 08.00 στο κτήριο του οργανισμού στην περιοχή της Σούδας κρατώντας ένα πιστόλι και άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών.

Ο 45χρονος φώναξε ότι είναι σε έξαλλη κατάσταση διότι δεν του ανανεώνεται η άδεια για το περίπτερο που διατηρεί στο ενετικό λιμάνι των ΧανίωνΣύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ, ο 45χρονος είπε ότι είναι σε έξαλλη κατάσταση, διότι δεν του ανανεώνεται η άδεια για το περίπτερο που διατηρεί στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και έβγαλε όπλο απειλώντας τους υπαλλήλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το flashnews.gr, μέσα στο κτήριο αλλά σε διαφορετικό χώρο βρίσκονται τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν κλειδωμένοι σε δωμάτιο. Στο σημείο μετέβη και ο πατέρας του 45χρονου, προκειμένου να τον πείσει να παραδοθεί.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, πρόκειται για πατέρα πέντε παιδιών, ο οποίος συμμετέχει σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, όταν ο άνδρας αντιλήφθηκε την παρουσία της αστυνομίας, πυροβόλησε τρεις ή τέσσερις φορές και οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά. Οι τρεις γυναίκες εργαζόμενες στον ΟΚΑΝΑ παραμένουν σε χώρο των γραφείων του οργανισμού κλειδωμένες σε άλλο γραφείο.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Στο κτήριο του ΟΚΑΝΑ που βρίσκεται δίπλα στο πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων μετέβη και κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ., ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, αλλά και ο εισαγγελέας.

Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας συνομίλησαν με τον 45χρονο και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του κ. Βάμβουκα για τη διατήρηση του περιπτέρου, ο ίδιος ζήτησε και έγγραφη χορήγηση της σχετικής απόφασης, κάτι που, όπως είπε ο δήμαρχος, δεν μπορεί να γίνει.

Πάντως, ο 45χρονος ένοπλος τους είπε πως μέχρι τις 12.00 θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Στο κτήριο του ΟΚΑΝΑ μετέβη και κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ.

Δήμαρχος Χανίων: Ο δράστης έχει ενημερωθεί ότι η άδεια για το περίπτερο έχει λήξει

Ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε πως «προκειμένου να παραδοθεί ο δράστης απέστειλα έγγραφο με το οποίο συνεχίζεται η λειτουργία του περιπτέρου έως το καλοκαίρι, προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση»Στον χώρο λίγο μετά τις 10.00 κατέφθασε και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε πως ο δράστης έχει ενημερωθεί ότι η άδεια για το περίπτερο το οποίο λειτουργούσε έχει λήξει εδώ και 10 χρόνια και να αναζητήσει άλλο χώρο προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η επαγγελματική του δραστηριότητα. Όπως ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, ο 45χρονος δεν είχε συμμορφωθεί και συνέχισε να λειτουργεί το περίπτερο.

Ο δήμαρχος Χανίων τόνισε πως «προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να παραδοθεί ο δράστης απέστειλα έγγραφο με το οποίο συνεχίζεται η λειτουργία του περιπτέρου έως το καλοκαίρι, προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση».

Στο σημείο έφτασε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας

Στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα Χανιά

Περιπολικά φτάνουν στο σημείο

Πηγές: haniotika-nea.gr/flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης