Απάντηση προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις έδωσε χθες η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Η κα. Θάνου απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, που έγινε στο Βασιλικό Θέατρο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και εκεί αναφέρθηκε σε μεθόδους σπίλωσης και εκφοβισμού δικαστών που διερευνούν υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο, οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς έχουν εντατικοποιήσει τις προσπάθειές τους για την διερεύνηση και την τιμωρία της διαπλοκής και της διαφθοράς, διαπιστώνονται μέθοδοι σπίλωσης και εκφοβισμού τους, εκ μέρους ορισμένων εκ των εμπλεκομένων προσώπων, ακόμη και κατά των Ανωτάτων Δικαστών. Διαβεβαιώνω ότι οι μέθοδοι αυτοί συκοφάντησης και εκφοβισμού δεν αγγίζουν τους ακέραιους και έντιμους Δικαστές, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του Δικαστικού Σώματος και οι οποίοι εξακολουθούν με σθένος και με αντικειμενικότητα και αμεροληψία να ασκούν τα καθήκοντά τους, όπως ακριβώς αρμόζει στους ανεξάρτητους Δικαστές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης