Οι επιβλητικές κορυφές (Corfu) της Κέρκυρας, η αίσθηση αρχοντιάς που αποπνέει το νησί αλλά και το έντονο βενετσιάνικο στοιχείο της κοσμοπολίτικης πόλης, έχουν κεντρίσει το τελευταίο διάστημα, το ενδιαφέρον Ρώσων, Καταριανών αλλά και Ελλήνων εφοπλιστών…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη ο Ρώσος μεγιστάνας, ιδιοκτήτης της Τσέλσι και όχι μόνο, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, χρειάσθηκε 2 χρόνια για να «νικήσει» την οικονομική κρίση, αλλά τα κατάφερε. Στις παγκόσμιες επενδύσεις του συμπεριλαμβάνεται και μια τεράστια έκταση στο χωριό Δασιά της Κέρκυρας. Πρόκειται για μια έκταση 270 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί στους ντόπιους, η επίσκεψη ενός από τους πλουσιότερους άνδρες στον κόσμο, του Ρώσου Andrei Skoch, ο οποίος βρίσκεται εδώ και δέκα μέρες στο νησί με την υπερπολυτελή θαλαμηγό, που φέρει το όνομα «Madame Gu». Ο ίδιος φιγουράρει κάθε χρόνο στη σχετική λίστα του Forbes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, ο Andrei Skoch, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της βιομηχανίας μετάλλων, επισκέφθηκε το νησί με σκοπό να αξιοποιήσει έκταση-«φιλέτο» που πωλήθηκε εν κρυπτώ πριν από έξι χρόνια σε ρωσική εταιρεία, ιδιοκτησίας του Roman Abramovits.

Πολυτέλεια και χλιδή εν πλω

Ο Ρώσος μεγιστάνας απολαμβάνει τη χλιδή του -99 μέτρων μήκους- γιοτ «Madame Gu» που κατασκευάστηκε στην Ολλανδία. Το πολυτελές σκαρί είναι σχεδιασμένο από τον Andrew Designs. 



Πάρτι εφοπλιστών και δισεκατομμυριούχων στο Ιόνιο

Οι επενδύσεις στο νησί δεν σταματούν εδώ. Το ξενοδοχείο «Miramare» που βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες τοποθεσίες της Κέρκυρας επωλήθη έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Qatar Holding, όμιλο που ελέγχεται από τον σεΐχη Αλ Θανί.

Πρόκειται για ιστορικό ξενοδοχείο που είχε κατασκευασθεί από τον Γεράσιμο Πατρονικόλα, σύζυγο της Καλλιρρόης Ωνάση (αδερφή του Αριστοτέλη Ωνάση) τη δεκαετία του ’60 σε έναν ελαιώνα 50 στρεμμάτων δίπλα στη θάλασσα και είχε εγκαινιασθεί από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το 1994, το ξενοδοχείο αποκτήθηκε από τους αδερφούς Σούρλα, οι οποίοι προχώρησαν σε εκτενείς ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις. Το 2002, οι αδελφοί Σούρλα αποφάσισαν να επεκτείνουν το ξενοδοχείο και σε μία έκταση 25 στρεμμάτων κατασκεύασαν το Miramare Park που ξεκίνησε τη λειτουργία του τη «χρυσή» χρονιά του 2004. Με την προσθήκη του Miramare Park αυξήθηκε η δυναμικότητα της μονάδας στα 250 δωμάτια συμπεριλαμβανομένων και των bungalows. Tα τελευταία χρόνια, η μονάδα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και το πωλητήριο βγήκε στην πορεία.

Η αγορά του ξενοδοχείου San Stefano

Σε ελληνική εφοπλιστική οικογένεια φαίνεται πως έχει περάσει το ξενοδοχείο San Stefano στην Κέρκυρα. Είναι κτισμένο μέσα σε κατάφυτο αγρόκτημα 135 στρεμμάτων, στην πλαγιά του λόφου, σε 80 μέτρα υψόμετρο, με αμφιθεατρική θέα στο Ιόνιο, συνδυάζοντας έτσι την ησυχία και το πράσινο του βουνού με το μπλε της θάλασσας.

Το ξενοδοχείο San Stefano βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας στο νότιο μέρος του νησιού κοντά στο ψαροχώρι Μπενίτσες και μόλις 11 xλμ. από το αεροδρόμιο. Στους πρόποδες του λόφου που καταλήγει στη θάλασσα 10 λεπτά με τα πόδια, βρίσκεται η οργανωμένη παραλία του ξενοδοχείου San Stefano. Στη βόρεια πλευρά του συγκροτήματος και σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων βρίσκεται το Αχίλλειο, το θερινό ανάκτορο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης