Καμία απάντηση για τον αριθμό των Ελλήνων επιβατών που αγνοούνται δεν έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, το μεσημέρι της Τρίτης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Eπί της ουσίας δεν απάντησε αν βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Norman Atlantic ή αν έχουν μεταφερθεί με πλοία ή εναέρια μέσα σε ιταλικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους 201 φτάνουν οι διασωθέντες Ελληνες από το Norman Atlantic, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου. Δεν υπάρχει όμως ακόμη επίσημη ενημέρωση για τον συνολικό αριθμό των Ελλήνων που επέβαιναν στο πλοίο.

Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, οι ιταλικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι συνολικά αγνοούνται τουλάχιστον 40 άνθρωποι από τους οποίους, τουλάχιστον οι 32 είναι Έλληνες.

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η επιχείρηση διάσωσης και ταυτοποίησης των υπόλοιπων Ελλήνων συνεχίζεται, καθώς επικρατεί σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, αλλά και τον αριθμό των διασωθέντων συνολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, έξι Ελληνες διασώθηκαν από ελικόπτερο, 41 Έλληνες από ένα άλλο πλοίο, 38 από το Cruise Europa, 21 βρίσκονται ασφαλείς πάνω σε ιταλικό εμπορικό πλοίο που προσπαθεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Μανφρεντόνια και 95 Έλληνες διασώθηκαν από πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος.

Διαβάστε επίσης:

Οδηγός φορτηγού ο δεύτερος Έλληνας νεκρός, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014, 12:01

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης