Ο Γιώργος Ηλιόπουλος από τη Φλώρινα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο αεροσκάφος, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εταιριών από όλο τον κόσμο και δεν αποκλείεται σύντομα να το δούμε να μπαίνει σε γραμμή παραγωγής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικός στο επάγγελμα, κατάφερε να μετουσιώσει το παιδικό του πάθος για την κατασκευή μικρών μοντέλων αεροσκαφών σε… πραγματικότητα, και να κατασκευάσει – και το πιο σημαντικό, να δει στον ουρανό- ένα πολύ ελαφρύ αεροσκάφος που στην εμφάνισή του θυμίζει το μαχητικό Stealth!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ατελείωτες ώρες κοπιαστικής δουλειάς και δοκιμών, από το 2009 μέχρι σήμερα και πάνω από 3.000 τροποποιήσεις του αρχικού του σχεδίου, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας τελειοποίησε το αεροσκάφος το οποίο ονόμασε «Άρχων».

Δείτε το αεροσκάφος εν πτήσει: 

Οι προδιαγραφές: 

​«Όταν το είδα να πετάει, ξέχασα μονομιάς όλους τους κόπους και τις δυσκολίες. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω να ξεπεράσουμε ως λαός τις παθογένειές μας και να σταματήσουμε να είμαστε καταναλωτές των άλλων, αλλά να γίνουν οι άλλοι καταναλωτές δικοί μας»
«Όταν το είδα να πετάει, ξέχασα μονομιάς όλους τους κόπους και τις δυσκολίες. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω να ξεπεράσουμε ως λαός τις παθογένειές μας και να σταματήσουμε να είμαστε καταναλωτές των άλλων, αλλά να γίνουν οι άλλοι καταναλωτές δικοί μας. Και αυτές τις προσπάθειες να τις μετατρέψουμε σε κέρδος, όχι μόνο χρηματικό αλλά και τεχνολογικό. Νομίζω ότι μπορούμε και το αεροπλάνο μου αποτελεί μια απτή απόδειξη για αυτό», δηλώνει ενθουσιασμένος στο zougla.gr.

Άλλωστε για αυτό το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχουν δείξει ενδιαφέρον πολλές ξένες εταιρείες που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν εμπορικά. «Χρειαζόμαστε όμως υποστήριξη», επισημαίνει με νόημα… «Είναι κρίμα να χαθεί αυτή η προσπάθεια. Ο χρόνος θα δείξει αν θα μπορέσει να πάρει μερίδιο της αγοράς και να πετάει σε ελληνικούς και ξένους ουρανούς».

Ακούστε τι δήλωσε ο Γιώργος Ηλιόπουλος στο zougla.gr. 

Το radioflorina.blogspot.gr επισημαίνει ότι ο κ. Ηλιόπουλος αντιμετώπισε αρχικά προβλήματα με την ελληνική γραφειοκρατία προκειμένου να λάβει άδεια για να πετάξει δοκιμαστικά το αεροσκάφος που κατασκεύασε. Έτσι, απευθύνθηκε στην Ιταλία. Για αυτό άλλωστε και τα διακριτικά «νηολόγησής» του φέρουν στα αρχικά το γράμμα «Ι-Α281».

Δείτε την παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Γιώργος Ηλιόπουλος στο zougla.gr:

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης
Με πληροφορίες από radioflorina.blogspot.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης