Δένει την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας. Απολογούμενος στον ανακριτή επί εννέα ολόκληρες ώρες, ο Νίκος Ζήγρας, έδειξε ευθέως τον πρώην υπουργό Άμυνας αποκαλύπτοντας σημαντικά στοιχεία τόσο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όσο και για τον ρόλο των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκάλυψε επίσης, το όνομα τουλάχιστον ενός κρατικού αξιωματούχου που δεν έχει κληθεί μέχρι στιγμής να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των Δικαστικών Αρχών, ενώ μίλησε και για άλλα πρόσωπα άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση. Η απολογία- ποταμός του Νίκου Ζήγρα είναι η πρώτη που αποκαλύπτει σημαντικότατες πληροφορίες για την εμπλοκή του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και των άλλων συγκατηγορουμένων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος από την αρχή ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να μιλήσει για όλους και για όλα και να συνεργαστεί με τις Αρχές, παραδέχτηκε ότι ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα χρήματα του πρώην υπουργού μέχρι το 2004, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι επρόκειτο για βρώμικο χρήμα, προερχόμενο από μίζες.

Δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή του- όπως είπε- περισσότερες λεπτομέρειες για την προέλευση αυτών των χρημάτων. Ο Νίκος Ζήγρας ωστόσο, προχώρησε ακόμη ένα βήμα, κατονομάζοντας τον συγκατηγορούμενό του επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη ότι ήταν αυτός που είχε αναλάβει τον δικό του ρόλο, δηλαδή του διαχειριστή των χρημάτων του πρώην υπουργού, μετά το 2004.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε όλα τα πρόσωπα που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση, κάποια από τα οποία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της δικαιοσύνης για τα TORM1 και την υπόθεση των υποβρυχίων, και κάποια άλλα που μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί υπό κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Ζήγρας, προσπάθησε να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν μίλησε νωρίτερα και δη, όταν απολογήθηκε για πρώτη φορά, τον περασμένο Απρίλιο. Όπως είπε, τον είχαν συμβουλέψει λάθος και τώρα είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί, ενώ θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των ανακριτών και για νέα συμπληρωματική απολογία, εφόσον αυτοί το κρίνουν. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ευελπιστεί να έχει θετική έκβαση η αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο Νίκος Ζήγρας, γνωρίζει πολλά και είπε όσα ακριβώς ήθελε να πει. Τα στοιχεία που προσκόμισε κρίνονται καθοριστικά για την ανάκριση, ωστόσο είναι άγνωστο σε ποια κατεύθυνση θα οδηγήσουν την ανάκριση. Η αλλαγή στάσης βέβαια, του Νίκου Ζήγρα, θα εκτιμηθεί από τους ανακριτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάδελφος του πρώην υπουργού, αν και δεν είχε όπως είπε, ιδιαίτερες σχέσεις με τη Βίκυ Σταμάτη, εξέφρασε την άποψη ότι η σύζυγος του Άκη Τζοχατζόπουλου είχε γνώση, καθώς ο πρώην υπουργός της μιλούσε για τα πάντα. Αμέσως μετά την απολογία του, ο Νίκος Ζήγρας πήρε και πάλι τον δρόμο για τις φυλακές.

Διαβάστε επίσης: Ο Άκης καταγγέλλει τον… ανακριτή!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης