Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και μαίνεται ακόμα σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής, στις 16:25 της Δευτέρας, με την αρχική εστία να εντοπίζεται κοντά στη συμβολή των οδών Τενέδου και Ιόλης, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα μέτωπα αλλά και μικροεστίες. Η πυρκαγιά πλησίασε κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ο κίνδυνος φαίνεται ότι ξεπεράστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες καθώς το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθυνόταν προς την παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος της Σαρωνίδας, όπου διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία από την αστυνομία (από το ύψος της οδού Σοφούλη μέχρι τη λεωφόρο Σαρωνίδας).

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού με εναέρια μέσα στο λόφο Σκόρδι, ώπου υπήρξε αναζοπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων.


(Eurokinissi/ Στέλιος Μισσίνας)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την αποχώρηση των εναέριων μέσων μόλις νύχτωσε και συγκεκριμένα των 5 ελικοπτέρων και του ενός συντονιστικού, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή με 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας, καθώς και με 2 ειδικά μηχανήματα.

Παράλληλα, κόπασαν οι δυνατοί άνεμοι πλέον, αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν τώρα αρκετές διάσπαρτες εστίες. Η κατεύθυνση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι αυτή την ώρα προς τη νοτιοανατολική πλευρά της λεωφόρου Αναβύσσου.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Σαρωνίδας.

Η φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμά της

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής:

Το μέτωπο απλώνεται σε πολλές εκατοντάδες μέτρα.

Οι καπνοί έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική

Κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς

Η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ξέσπασε σε ακαθάριστο οικόπεδο.

Γέμισε με καπνό ο ουρανός

Ανάστατοι οι κάτοικοι καταβρέχουν τα σπίτια τους για να μην πλησιάσουν οι φλόγες

Ο Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής δήλωσε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, πως προτεραιότητα είναι να προστατευτούν οι οικίες και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο σημείο με τα οχήματά τους.


Δείτε εικόνα όπως φαίνεται από τη Βουλιαγμένη:


Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης