Ειδησεογραφικό τσουνάμι με μόνον στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης προκάλεσε η μεθοδευμένη «πολιτικοποίηση» της υπόθεσης NOOR1, με την αντιπολίτευση να ηγείται της μεταφοράς του ζητήματος από το επίπεδο δημοσιευμάτων στο επίπεδο των επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή. Σε τι συνίσταται ο αποπροσανατολισμός; Μα στην ελαχιστοποίηση της υπόθεσης και στον περιορισμός της σε μία ιστορία δήθεν ανάμιξης πολιτικών προσώπων, δύο υπουργών συγκεκριμένα, στο έργο της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά με μία σαφή διάθεση να μωλωπιστούν πολιτικά ο Πάνος Καμμένος και ο Σταύρος Κοντονής με το πρόσχημα ότι είχαν επαφές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, έναν εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση μεταφοράς 3 τόνων και όχι μόνον 2,1 τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιο NOOR1.

Στόχος όλης αυτής της τακτικής κίνησης είναι να βγει από το στόχαστρο της δημοσιογραφικής αλλά κυρίως της δικαστικής έρευνας ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης πλέον του ΔΟΛ , πρόεδρος του Ολυμπιακού αλλά και κάτοχος εταιρειών εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και παλιός γνώριμος ,φίλος και συνεργάτης της οικογενείας Μητσοτάκη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δηλαδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο του αντιπολιτευόμενου τύπου και ΜΜΕ, δηλαδή το 80% περίπου του ενημερωτικού τοπίου στην Ελλάδα, υιοθέτησε αυτήν την τακτική. Τουτέστιν το σενάριο ότι κάποιοι πιέζουν τον ισοβίτη Γιαννουσάκη να καταθέσει στοιχεία που θα ενοχοποιούσαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε αυτό το πλαίσιο αυτά τα ΜΜΕ υιοθέτησαν και ορισμένα δημοσιογραφικά «ευρήματα» δηλαδή «στοιχεία» τα οποία και δημοσιοποιήθηκαν εν είδει συγκοινωνούντων δοχείων εντός δύο εβδομάδων από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες, λαθρόβια έντυπα και ιστοσελίδες.

Επί της ουσίας τα «ευρήματα» είναι το εξής ένα. Μία συνέντευξη του ισοβίτη Γιαννουσάκη στην εφημερίδα Real News δια της οποίας δηλώνει πώς είναι θύμα πιέσεων από τον ανακριτή του Ανθυπασπιστή του Λιμενικού Χριστοφορίδη και την Εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνη Τζίβα.

Περίεργο αλλά όμως αληθινό. Αυτός που μέχρι πριν το Πάσχα που μας πέρασε δήλωνε στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αβίαστα και δια ζώσης πως επιθυμεί να πει την αλήθεια, αυτός που για πρώτη φορά αποκαλύπτει σε δημοσιευμένες ήδη συνομιλίες του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο οι οποίες ποτέ δεν διαψεύστηκαν, πώς η ποσότητα ηρωίνης ήταν 3 τόνοι και όχι οι 2,1 τόνοι που βρέθηκαν , εκείνος που ανέμιξε με δηλώσεις και παραστατικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, συνεργάτες του και εταιρείες του α) σε παράνομη διακίνηση καυσίμων στον Περσικό, β) σε διακίνηση μαύρου χρήματος, γ) στην χρηματοδότηση αγοράς και μεταφοράς της ηρωίνης με το NOOR1.

Για λόγους που αφήνουν άφωνο κάθε καλόπιστο παρατηρητή, το σύνολο σχεδόν του ελληνικού μηντιακού κατεστημένου δεν ασχολήθηκε με τα πραγματικά στοιχεία, την ηρωίνη, την αγορά της, την μεταφορά της, την διακίνηση της, το κύκλωμα των Τούρκων ναρκεμπόρων, το κύκλωμα των Σέρβων ναρκεμπόρων.

Δεν ασχολήθηκαν ποτέ, ούτε ασχολούνται με την επί πλέον ποσότητα ηρωίνης των 900 κιλών που πουλήθηκε στο σερβικό δίκτυο αποκλειστικά εν είδη επιπλέον συνδιαλλαγής. Δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το ζήτημα των παραστατικών τα οποία εμπλέκουν άμεσα τον Όμιλο Μαρινάκη σε ύποπτες συναλλαγές στον Περσικό Κόλπο. Ούτε με εκείνα τα έγγραφα που εμπλέκουν άμεσα συνεργάτες του εφοπλιστή σε διακίνηση μαύρου χρήματος. Τίποτε απ’ όλα αυτά. Λες και δεν συνέβησαν ποτέ.

Όταν όμως ο κλοιός άρχισε να σφίγγει εξελίχθηκαν δύο παράλληλες ιστορίες. Ο μεν Γιαννουσάκης άλλαξε πλεύση και άρχισε να καταγγέλλει και να μηνύει τον Ανακριτή και την Εισαγγελέα. Άρχισε να ομιλεί για την επικοινωνία του με τους Πάνο Καμμένο και Σταύρο Κοντονή. Να ομιλεί περί πιέσεων, ενίοτε και περί εκβιασμών. Από την άλλη άρχισε η «διαρροή» σε επιλεγμένα ΜΜΕ αυτών των καταγγελιών, των μηνύσεων και τέλος των «αποκαλύψεων» περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Πότε όλα αυτά; Όταν η Οικονομική Αστυνομία παρουσία Εισαγγελέα διέβη τον Ρουβίκωνα και επέδραμε στα γραφεία του Ομίλου Μαρινάκη ερευνώντας για στοιχεία. Δεν πρόκειται για φαρσοκωμωδία. Πρόκειται απλώς για μηντιακή κατάντια.

Τέλος και κατόπιν των εξελίξεων αυτών άρχισε και κάποια δικαστική έρευνα «ελέγχου βασιμότητας των καταγγελιών του ισοβίτη» η οποία εστάλη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Πολύ καλά, αλλά πότε; Μόλις τα επιλεγμένα ΜΜΕ και η Νέα Δημοκρατία συνεπικουρούμενη από την Δημοκρατική Συμπαράταξη έφεραν το θέμα Καμμένου – Κοντονή στην πρώτη γραμμή και βεβαίως στη Βουλή. Όχι την ουσία που δεν ενδιαφέρει την Μείζονα και Ελάσσονα Αντιπολίτευση. Τους ενδιαφέρουν πρωτίστως οι ασύμμετρες συνέπειες που ελάχιστη σημασία έχουν.

Το που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση είναι γνωστό. Αργά ή γρήγορα ,θέλουν δε θέλουν, ανεξαρτήτως συσχετισμών και τακτικισμών, τα έγγραφα θα βρεθούν, τα παραστατικά θα αποκαλυφθούν, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα «κελαηδήσουν» και τα στοιχεία θα κάνουν τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Να δούμε τότε τι θα λένε οι κονδυλοφόροι και που θα τρέχουν να κρυφτούν οι επιφανείς υποστηρικτές του νέου συστήματος μαφίας που στήνεται μπροστά στα μάτια μας. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Το νέο σύστημα ολιγαρχών έχει αρχίσει να λειτουργεί πάνω στα πτώματα των προηγούμενων. Μόνον που τα νέα φυντάνια ξεκινούν με άπειρους σκελετούς στην ντουλάπα τους.

Και κάτι ακόμη. Πολλοί πιστεύουν πώς η πολιτική ίντριγκα, το χρήμα και οι ολιγάρχες είναι ανίκητοι λόγω ισχύος. Ναι είναι ισχυροί. Πλην όμως υφίσταται το αντίπαλον δέος και αυτό είναι η δημοσιογραφία η οποία είναι ισχυρότερη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης