Συναγερμός σήμανε το πρωί στο ΕΚΑΒ, έπειτα από την πληροφορία ότι Ρώσοι τουρίστες τραυματίστηκαν όταν έπεσε κεραυνός, ενώ ξεναγούνταν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι τουρίστες περιηγούνταν στο αρχαιολογικό «στολίδι» της περιοχής, όταν ξαφνικά, λόγω κακοκαιρίας, ένας κεραυνός «χτύπησε» σε απόσταση αναπνοής από το σημείο όπου βρισκόταν το γκρουπ.

Oι τουρίστες περιηγούνταν στο αρχαιολογικό «στολίδι» της περιοχής, όταν ξαφνικά, λόγω κακοκαιρίας, ένας κεραυνός χτύπησε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο όπου βρισκόταν το γκρουπΕπικράτησε πανικός και κάποιοι τουρίστες έπεσαν στο έδαφος για να προφυλαχθούν. Ορισμένοι εξ αυτών έχασαν τις αισθήσεις τους, ενώ μία 36χρονη υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, προκειμένου να γίνει ανάνηψη.

Η γυναίκα αναρρώνει και, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιδρύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για τραυματισμό έξι ατόμων, ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 19 – δύο εξ αυτών παιδιά.

Οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες, καθώς δεν έχει γίνει σαφές αν ο κεραυνός απορροφήθηκε από το αλεξικέραυνο ή αν έπεσε πάνω σε δέντρο. Ωστόσο, οι άνδρες της αστυνομίας σε αυτοψία που διενήργησαν στον χώρο είδαν ότι κάτω από το δέντρο υπήρχαν ανοιχτές ομπρέλες και εικάζεται πως εκείνες «τράβηξαν» τον κεραυνό.

Πηγή: cretalive.gr, cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης