Σε σειρά κινητοποιήσεων ανήγγειλαν σύλλογοι και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδειοδότηση του εργοστασίου της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν στη Θεσσαλονίκη, για χρήση εναλλακτικών καυσίμων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η άδεια αφορά στην καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης συσκευασιών και αυτοκινήτων, στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα ελαστικά.

Σε συνάντηση συλλόγων της περιοχής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 10.30 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ευκαρπίας. Εκπρόσωποι των συλλόγων θα παραστούν τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά, για να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης της απόφασης του δήμου, προκειμένου να κινηθεί νομικά κατά της αδειοδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ζητήσουν, ακόμη, να πείσει ο δήμος Παύλου Μελά και τους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης να εκδώσουν ψηφίσματα κατά της καύσης.

Ο εκπρόσωπος του Δικτύου Φορέων και Συλλόγων της Ευκαρπίας, Μιχάλης Σπάσσος, δήλωσε ότι η τσιμεντοβιομηχανία δεν προχώρησε σε διαβούλευση για το ζήτημα, ενώ οι όμοροι δήμοι Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους. Τόνισε, δε, ότι το 2010 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας του Τιτάν, για καύση απορριμμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΑΜΠ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης