Bίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας νωρίς το μεσημέρι, όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στη στοά που βρίσκεται η είσοδος του υπουργείου Εργασίας σπάζοντας τα στόρια που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας ενώ κατά την είσοδό τους αφαίρεσαν τα γράμματα που βρίσκονται πάνω από την είσοδο του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΠΑΜΕ λίγο πριν είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για τη λήψη απόφασης απεργίας από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η οποία απεσύρθη σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της έντασης υπήρξαν τραυματισμοί. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και αστυνομικοί.

Περίπου στις 13.00 οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία και έφτασαν στο Σύνταγμα. Εκεί έγραψαν στο πεζοδρόμιο έξω από τη Βουλή με σπρέι το σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία». Στις 13.35 ο όγκος της διαδήλωσης κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου ξεκαθαρίζοντας ότι θα «πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις στους χώρους εργασίας ώστε να μην περάσει αυτή η μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης».

Τα μέλη του ΠΑΜΕ από τις 12.00 πραγματοποίησαν συγκέντρωση καθώς εναντιώνονται στα σχέδια της κυβέρνησης για τις απεργίες.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα.

Στην ανακοίνωση με την οποία καλεί στις σημερινές συγκεντρώσεις, το ΠΑΜΕ, αναφέρει:

«Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα.

Αίσχος!

Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Όλοι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12μ στην πλατεία Κλαυθμώνος!

Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρών!

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης στην αρχή των βαρδιών, στα διαλείμματα. Να φτάσει παντού το κάλεσμα.
Κανείς να μη μείνει σπίτι!

Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης