«Δεν πιστεύω ότι συμβαίνει σε εμένα αυτό και στον Γιώργο. Νομίζω ότι είναι στις Βρυξέλλες και ότι κάποια στιγμή θα τηλεφωνήσει. Έχω την εντύπωση ότι θα ανοίξει η πόρτα και θα τον δω. Θα μου πει, ήρθα ρε μάνα, τι νόμιζες ότι δεν θα έρθω;».

Ένας μήνας συμπληρώθηκε από το βράδυ της εξαφάνισης του Γιώργου Καραμιχαηλίδη από το αλιευτικό καταφύγιο Βότση Αλοννήσου. Η μητέρα του 30χρονου Θεσσαλονικιού αγνοούμενου Ματούλα Κουτρώτσιου μιλά στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ». Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό ο Γιώργος να εξαφανιστεί, λέει. «Μόνο αν έπαθε κάτι το μυαλό του. Αποκλείεται να ντρέπεται ή να φοβάται να γυρίσει. Ηταν πάντοτε πολύ υπεύθυνος» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διάστημα που πέρασε η Αλόννησος έκανε ούτε μία ούτε δύο αλλά τουλάχιστον τρεις πολυήμερες έρευνες. Λιμεναρχείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική, εθελοντές, φίλοι του αγνοούμενου, όλο το νησί έτρεξε να βοηθήσει την οικογένεια του 30χρονου Θεσσαλονικιού, να συμβουλέψει να κοιτάξει εδώ, να ψάξει εκεί. Τίποτα!

«Θέλω να βρω το παιδί μου, να είναι καλά. Τόσο καιρό δεν εντοπίστηκε πουθενά ούτε στη θάλασσα, ούτε στη στεριά. Κρατάω μία ελπίδα ότι είναι ζωντανό. Θέλω να γυρίσει» υπογραμμίζει η ίδια.

Η όλη εξαφάνιση του νεαρού το βράδυ της άφιξής του με τη φίλη του στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι από μόνη της ένα ερώτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Που μπορεί να πήγε μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή που τον είδαν οι δύο ψαράδες και δεν τον έβρισκαν; Ο Γιώργος είναι άριστος κολυμβητής. Αποκλείεται να πνίγηκε. Η θάλασσα ήταν λάδι εκείνο το βράδυ» αναφέρει.

Πράγματι, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου είχε ξεκινήσει άμεσα τις έρευνες από τη στιγμή που αναφέρθηκε το περιστατικό με τον 30χρονο Θεσσαλονικιό να βουτάει στη θάλασσα από επαγγελματικό σκάφος.

Στο μεταξύ, ελήφθησαν τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Βόλου.

Ενδεχόμενα τηλέφωνα που μπορεί να είχε κάνει ο νεαρός πιστεύονταν ότι μπορεί να διαφωτίσουν τις έρευνες. Τα στοιχεία αυτά όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται να οδηγούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Εξετάζονται, πάντως, από τις αρμόδιες αρχές με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ θα τα επεξεργαστεί και η Εισαγγελία Βόλου την ερχόμενη εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης